Prostor, kjer je iztiril čas

Naša železniška postaja pri svojih petdesetih postaja “živ” spomenik. Vse naokrog se spreminja, teh nekaj kvadratnih metrov pa se je zataknilo v času.

25.6.1893 je v Grosuplje pripeljal prvi vlak. S seboj je pripeljal številne spremembe, nagel razvoj in širitev tedanjega naselja. Temu ključnemu momentu v zgodovini mesta je posvečen občinski praznik.

 Socializem je razstavljen v vrsti detajlov, le nekaj sodobnikov izdaja, da se piše 21. stoletje. V stare klopi so odtisnjeni spomini številnih generacij vozačev. Tudi danes se z vlaka vsuje truma. Zlahka si predstavljaš kako je tule babica pred leti odložila cekar in kam je dedek obesil klobuk. Če dobro pogledaš, ima vse skupaj svoj čar. Prime te, da bi se šel peljat z vlakom. Kar tako, malo za hec.

 

Irena Gantar, foto: Peter Zakrajšek

Preberite tudi

4 Responses to "Prostor, kjer je iztiril čas"

 1. Burek says:

  Pa kje ste najdl to zgamano postajo? Ampak naslov je pa res taprav! Dobre fotke!

   
  Odgovori
 2. Burek says:

  he, he, duhovito

   
  Odgovori
 3. Eva says:

  No no, tako slabo pa spet ni. Poglejte nova okna : )

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.