Srečanja z Zdenko Cerar

Po smrti someščanke Zdenke Cerar ostaja v lokalni skupnosti velika praznina, a lepi spomini na srečanja z njo.

Kadar ste srečali gospo Zdenko, bodisi pri vsakdanjih opravkih ali v bolj uradni vlogi, je bila vedno izrazito prijazna. Strpna, vljudna, srčna kot malokdo, je vedno spoštljivo prisluhnila in si vzela čas za soljudi. Večji del svojega življenje je zapisala družbeni angažiranosti, tudi politiki, zadnja leta predvsem lokalni, kjer je bila svetnica v svetu občine Grosuplje. S svojimi bogatimi izkušnjami, umirjenostjo in odločnostjo je mnogokrat prevzela vlogo povezovanja različnih interesov. Občutek za pravičnost jo je vodil pri aktivnem in uspešnem reševanja romske problematike v občini Grosuplje. S svojim pristopom je učinkovito, a z razumevanjem razorožila marsikatera nestrpna stališča. Na enem izmed obiskov v romskem naselju Smrekec je nastal videopogovor:

Video posnetek pogovora v romskem naselju Smrekec

 

 

 

 

 

 

 

Materinske topline ni bila deležna samo njena družina, ki jo je na lestvico vrednot postavljala najvišje, temveč mnogi, ki smo imeli čast, da smo jo poznali in se srečevali z njo. Lansko predbožično soboto sta nas Zdenka in Miro sprejela na pogovor v toplino svojega doma, kjer smo se v prijetni družbi, ob kakavu iz domačega mleka in domačih piškotih počutili kot doma. Iz sproščenega in prisrčnega druženja je nastal nepozaben intervju, pogovarjali smo se o pomembnih in manj pomembnih življenskih temah:

Intervju z zakoncema Cerar

 

 

 

 

 

 

 

 

V čast nam je, da smo poznali človeka, kot je bila Zdenka Cerar.

 

Andrej Brezec,  foto in video: Drevored in Zoran Kovačević

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.