7 lokalnih in Zvonka Štrlekar

Rojena Mariborčanka se je po študiju v Ljubljani zaposlila na OŠ Louisa Adamiča v Grosupljem, kjer je delala kot športni pedagog skoraj 38 let. Zvonka je zelo ustvarjalna, kot upokojenka je aktivna v Likovni skupini Paleta in v Likovnem centru Ribnica, kjer je v umetniškem programu zaključila štiriletno izobraževanje.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je … 

Kafič Torpedo je moj najljubši kotiček, kjer se lahko družim s svojimi prijatelji, prijeten ambient in prijazne punce … Pa tudi knjižnica z galerijo.

2. Največji car v Grosupljem je … 

Kar nekaj ljudi je zaznamovalo moje bivanje v Grosuplju. Prvi je Dare Gabrijel, bivši ravnatelj OŠ Louisa Adamiča, skupaj smo delali 22 let, v službo smo hodili z veseljem in bili smo zelo uspešni. Bil je tudi ustanovitelj košarkarskega kluba. Trudil se je, da se je/bi se čim več mladih ukvarjalo s športom.

3. Če bi bila županja, bi … 

… zgradila nov kulturni dom, kjer bi lahko vsa društva našla svoj prostor za ustvarjanje.

7 lokalnih je kratka anketa s sedmimi odgovori, vezanimi na naš lokalni prostor, ki jih zastavljamo zanimivim občanom. Želiš sodelovati? Imaš idejo, koga povabiti? Tudi tvoje mnenje šteje. Piši nam na info@drevored.si. 

4. Preselila bi se … 

S svojo službo sem bila vezana na Grosuplje, ki mi je z leti priraslo k srcu. Nikamor se ne bi preselila, saj tukaj živijo vsi, ki mi kaj pomenijo.

5. Nujno morate videti … 

Všeč mi je, da je po Grosupljem veliko kipov, brez njih bi bilo pusto. V zadnjem času postajajo krožišča največja znamenitost kraja.

6. V naših krajih bi postavila spomenik … 

Sigurno je nekaj takih ljudi, ki bi si to zaslužili … recimo Sašo Hribar. Njemu bi postavila spomenik na Koščakovem hribu.

7. Če bi znali čarati … 

Začarala bi Športni center z bazenom pri šoli Louisa Adamiča … Zdaj, ko sem vključena v Likovno skupino Paleta, pa bi za naše ustvarjalke začarala atelje.

8. V lokalnem okolju mi gre na jetra …

Želim si, da bi bili pozitivni, prijazni in bi pomagali najšibkejšim. Veliko stvari bi se dalo narediti za skupno dobro … Ostalo bodo rešile volitve.

 

foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.