7 lokalnih in Matic Grobelšek

Matic je “frišen” Grosupeljčan, rojen v Kranju, kjer pa nikoli ni živel. Dolenjski zrak diha nekaj več kot pet let. V naš konec ga je zaneslo zaradi boljše polovice, ki je ta isti dolenjski zrak pogrešala. Matic je strokovnjak za elektronsko bančništvo in dela na področju prodaje programske opreme (po domače e-bančnega softvera).  Za hobi rad zajaha bicik’l ali obuje pohodniške čevlje, najnovejši (kot ugotavlja, zadnje čase tudi najpomembnejši) konjiček pa postaja kuhanje domače marmelade. Po naravi zgovoren, po postavi visok, je v prispevku dokazal, da zna biti tudi kratek in jedrnat.

1. V naših krajih bi postavil kip … 

Iz nevidnih bakrenih palic bi postavil kip Prebujenju zdravorazumskega in poštenega podjetništva (tudi v slovenski javni upravi!).

2. V lokalnem okolju mi gre na jetra …

Da ne moreš z otroki varno peš skozi ‘mesto’ po Adamičevi, zato se tudi tisti, ki bi večkrat šli peš v knjižnico in na razne aktivnosti v stari osnovni šoli, tja raje pripeljemo z avtom.

3. Če bi znal čarati …

Ne bom izviren, a če nas več čara, se morda še kdaj uresniči: “plac” v Grosuplju. Najbrž Grosuplje ne bo nikoli pravo mesto, je pa lahko prijeten trg s prepoznavnim središčem, ki združuje, daje kraju značaj in utrip.

4. Če bi bil župan bi …

Ako bi čarobna paličica še delovala, bi Adamičevo nemudoma spremenil v “fusgengrco” (peš cono).

5. Preselil bi se … 

V ekovas v grosupeljski občini. Je še kdo za?

 6. Nujno morate videti …

Center Grosuplja. Da mi ga potem pokažete in bom potem razumel nepremičninske oglase tipa »prodam nadstandardno stanovanje v centru Grosuplja«.

 7. (Lokalna) modrost

Ni lokalna, mi je pa fajn: Kar je dobro, ni slabo.

 

Irena Gantar, foto: Osebni arhiv M.G.

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.