7 lokalnih in Breda Škrjanec

Breda je sicer rojena v ljubljanski porodnišnici, a že celo življenje živi v Grosupljem. Dela kot muzejska svetovalka v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani. Njeni hobiji so gorništvo in pohodništvo ter popotništvo, če se le da, to združuje. Pa branje knjig, pisanje, ročna dela, zadnja leta vrtnarjenje in predvsem preživljanje prostega časa z vnukinjo. Breda je zagovornica skrbi za čisto okolje, v prostem času je tudi prostovoljka pri Sožitju.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je …

Ni samo enega, saj že celo življenje odkrivam lepote okolice, v kateri živim in so se  »moji« kotički v tem času že spremenili ter zato zamenjali. Poletna noč, polna zvezd na slivniškem hribu, vroč poletni dan v senci grmovja nad tolmunom pri Bičju, pomladanski sprehod po dišečem barju med Ponovo vasjo, Selami in Brezjem, zimski sprehod na Magdaleno … Veliko jih je.

2. Ko smo bili mi mladi … 

Male trgovinice s prijaznimi prodajalkami za pultom in osebnim odnosom do kupca, park s klopcami v centru, kjer se je mladim dogajalo, manj hitenja in več posluha za druge ter lepše Grosuplje, saj zadnje čase prepogosto ugotavljam, da mu manjka »dober gospodar«.

3. Največji car v Grosupljem je …

A da carji še obstajajo? Mene niso seznanili še z nobenim. Dragocen pa je vsak srčen posameznik, teh pa na srečo poznam kar nekaj.

4. Če bi bila županja, bi …

Če bi lahko, bi spremenila odnos »od ljudstva izvoljenih« do ljudstva, imam občutek, da tega odnosa sploh ni.

5. Preselila bi se …

Šla bi za srcem.

6. Nujno morate videti …

Radensko polje in Taborsko jamo, zaradi posebnih energij, ki so tam, pa seveda užitka pogledov in vonjev.

7. Lokalna modrost …

Nobena se me ne prime …

8. V naših krajih bi postavila spomenik …

Srčnim ljudem, ki nesebično pomagajo drugim. Kje? Tam, kjer se ljudje najraje družijo.

 

Andrej Brezec, foto: osebni arhiv Brede Škrjanec

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.