7 lokalnih in Andrej Selan

Andrej živi v Grosupljem že od rojstva, kjer je aktiven član mnogih društev, saj je član Zveze častnikov Slovenije – ŠČIT, Shotokan karate kluba Grosuplje, Kolesarskega društva Grosuplje ter član moškega pevskega zbora Šmarje – Sap. Kot angažirani državljan se vključuje tudi v politično življenje, saj je dolgoletni član stranke SDS. Od leta 2010 je aktiven tudi v Krajevni skupnosti Grosuplje, v prvem mandatu kot podpredsednik, v sedanjem mandatu pa kot član KS Grosuplje. Poleg tega je član občinskega odbora za prostor, komunalno infrastrukturo in ekologijo ter prvi predsednik Območnega združenja za vrednote slovenske osamosvojitve -VSO Grosuplje – Dobrepolje. Kot skiper (voditelj čolna) se rad večkrat pridruži tudi prijateljem jadranja. Sicer je zaposlen na Direktoratu za logistiko pri Slovenski vojski, nenehno izobraževanje trenutno nadgrajuje v 2. letniku magisterija na Fakulteti za management Koper.

 

1. Ko smo bili mi mladi … 

V zgodnji mladosti sem odraščal v Rožni dolini. Kopali smo se v bazenu Grosupeljščice, ki je bil ob domačiji Pr´ Malnu. Kasneje, ko je bila Grosupeljščica polna fekalij, je bilo poletno zbirališče mladih ob bazenu pri Motelu Turist.

2. Največji car v Grosupljem je …

Sosed, lastnik Avtotransporti Kastelec s.p., ki je iz nič in brez visoke formalne izobrazbe ustvaril nad 100 delovnih mest.

3. Če bi bil župan, bi …

V Grosuplju bi zgradil pokriti plavalni bazen.

7 lokalnih je kratka anketa s sedmimi odgovori, vezanimi na naš lokalni prostor, ki jih zastavljamo zanimivim občanom. Želiš sodelovati? Imaš idejo, koga povabiti? Tudi tvoje mnenje šteje. Piši nam na info@drevored.si. 

4. Nujno morate videti …

Zelenjavni vrt moje žene, ker je negovan z ljubeznijo.

5. Lokalna modrost …

Moj citat Edmunda Burke: “Vse, kar je potrebno za zmagoslavje slabega, je, da dobri ljudje ne storijo ničesar.”

6. V naših krajih bi postavil spomenik …

V Grosupljem bi postavil spomenik pozitivnim osebam, ki so zaslužne, da so v vojni za samostojno Slovenijo junija 1991. leta preprečile napad na takratno grosupeljsko vojašnico in s tem zavarovale prebivalce pred jasno namero JLA, da bodo vojaška skladišča municije zaminirali, kar bi povzročilo delno uničenje naselja Grosuplje.

Zaradi tega nam sedaj ni potrebno postavljati spomenika in obujati spominov na grosupeljske žrtve, ki bi jih glede na takratne grožnje gotovo imeli.

7. Če bi znali čarati, …

Pričaral bi urejeno in osvetljeno rekreacijsko pešpot ob Grosupeljščici, od Jerove vasi do V. Mlačevega, z nekdanjim naravnim bazenom, nekaj tolmunčki in kotički za počitek ob vodi.

 

Foto: osebni arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.