7 lokalnih in Silva Predalič

Rojena Grosupeljčanka je večino časa preživela v Grosupljem, s krajšim vmesnim bivanjem v bližnji Ljubljani. Med študentskim skokom v prestolnico je uspešno diplomirala na Fakulteti za elektrotehniko, smer računalništvo. Slednje ostaja njen poklic, saj je zadnje desetletje zaposlena v podjetju Dars, kjer dela na področju informacijske podpore procesom in zadnja leta vodi službo za informatiko. Njen aktualni projekt je uvedba elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku za tovorni promet.

Njen hobi je fotografija, s katero se intenzivno ukvarja zadnja štiri leta. Pogled skozi kukalo je za Silvo odklop od vsakdanjega hitrega ritma življenja in nenehno iskanje lepega. Takrat  pozabi na vse. Želi zaznati in videti lepoto v pokrajini ali pa v malih podrobnostih, uloviti  zanimivo dogajanje na ulici, zanima jo tudi makro fotografija in portreti. In gre ji zelo dobro. V letu 2015 je začela sodelovati na mednarodnih razstavah in dobila že prve medalje in priznanja. Imela je tudi že nekaj samostojnih razstav.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je … 

Najraje sprehajam psa po sprehajalni poti ob Grosupeljščici, kjer se srečujemo pasjeljubci  in po poti mimo vojašnice in nazaj proti  Jerovi vasi, kjer uživam v pogledu na polja, ki se raztezajo nad vasjo.

2. Ko smo bili mi mladi …  

Ko smo bili mladi, smo prosti čas preživljali zunaj, v naravi, na travnikih v okolici Zdravstvenega doma. Zelo priljubljena lokacija za preživljanje prostega časa je bil Koščakov hrib, kjer smo se dobivali tudi taborniki, na jasi, ki se je zdaj čisto zarasla. Tam so se odvijale žurke in kurili  kresovi. Poleti smo zahajali na bazen v Motelu, kjer je bilo živahno in res prijetno dogajanje. V Motelu je deloval dober disko, ki je bil tudi vedno poln.

3. Največji car v Grosupljem je … 

Iz Grosuplja izhaja kar nekaj znanih politikov in znanih osebnosti, za katere bi rekla, da so carji – sedanji premier, bivši premier, predsednik UEFE, pa tudi kar nekaj znanih novinarskih imen.

7 lokalnih je kratka anketa s sedmimi odgovori, vezanimi na naš lokalni prostor, ki jih zastavljamo zanimivim občanom. Želiš sodelovati? Imaš idejo, koga povabiti? Tudi tvoje mnenje šteje. Piši nam na info@drevored.si. 

4. Če bi bila županja, bi … 

Grosuplje bi naredila bolj prijazno ljudem, meščanom, npr. uredila bi sprehajalno pot ob Grosupeljščici, od Jerove vasi pa skozi celotno Grosuplje, dodala razsvetljavo, klopce, kotičke za druženje ljudi, uredila bi center mesta, da bi postal razpoznaven in namenjen druženju ljudi ter raznim kulturnim in vsakršnim dogodkom, oživila bi načrtovanje in realizacijo obvoznice mimo centra Grosuplja, s čemer bi se razbremenila Ljubljanska cesta, Cesta ob Grosupeljščici, Adamičeva cesta in sploh promet skozi Grosuplje. Zgradila bi večji kulturni center, kjer bi se odvijali kulturni dogodki in tudi predvajali dobri filmi.

5. Nujno morate videti … 

Pogledati si je treba Radensko polje, ki je zaščiteno kraško polje in naš naravni biser, pa Županovo jamo, čudovito kreacijo kraškega podzemlja  ter protiturško utrdbo Tabor Cerovo v bližini. Zanimiva se mi zdi tudi Magdalenska gora, znana po arheoloških najdbah iz železne dobe. Prijatelje fotografe vedno peljem med polja v Brezje, še posebej v času, ko tam cveti oljna repica.

6. Če bi znala čarati … 

V naš prostor bi pričarala več prijaznosti, manj lokalnih prepirov, več veselja do življenja in vsega lepega.

7. V lokalnem okolju mi gre na jetra …  

V zadnjem času mi gredo na jetra na novo uvedene parkirne ure po celem mestu.

 

 

foto: osebni arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.