7 lokalnih in Metka Štrubelj

Metka je 25-letnica iz Paradišča, ki živi svoje sanje. Po vzoru staršev je že zelo zgodaj zaplula v samostojne podjetniške vode in svoj hobi uspešno združila s poslom. Ogromno časa in truda vlaga v svojo trgovino Metka v Sončnih dvorih, zato ji kronično primanjkuje časa za druge hobije in potovanja. “Vse ob svojem času,” pravi in si obljublja, da bo vse še nadoknadila.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je …

trgovina Metka. Zakaj? Preprosto zato, ker v njej preživim skoraj 80% svojega „budnega“ stanja. Imam veliko srečo, da pri svojih letih vem, kaj želim delati, predvsem pa, da mi je  dana možnost živeti svoje sanje.  Le kdo si nebi želel, da bi svoj hobi lahko razvil v posel. Meni je to uspelo in srečna sem, da je tako.

2. Ko smo bili mi mladi …

No, ja, saj smo še vedno mladi! V času odraščanja  pa smo večino časa preživeli v naravi in ne za računalnikom. Spominjam se, kako smo otroci na vasi prirejali razna tekmovanja v teku (seveda smo izdelali tudi kolajne in priznanja za najboljše), igrali razne družabne igre, vezli prtičke in še marsikaj bi se našlo. Predvsem pa smo bili zelo povezani med seboj, česar danes več ni.

3. V naših krajih bi postavila kip …

Se mi zdi, da ima občina Grosuplje že kar nekaj kipov, tako da ne bi postavljala nobenega novega oz. noben pameten predlog mi ne pade na misel.

4. Če bi znala čarati, …

bi pričarala, da bi vsi delali pošteno in  za pošteno delo dobili  tudi zasluženo  plačilo.

5. Preselila bi se …

Glede na to, da že celo življenje govorim, da je tu, kjer živim, „raj na zemlji“, se ne bi rada daleč selila. Ker pa ne vem, kaj vse mi bo še življenje prineslo, se bom pustila presenetiti.

6. Nujno morate videti …

V naši občini je veliko znamenitosti, na katere smo lahko ponosni, izpostavila pa bi morda dve. Meni najbližji sta Magdalenska gora s čudovito cerkvico in svojo okolico, ki izžareva veliko pozitivne energije  in Turnček v Šmarju Sap. Obe dajeta zelo veliko zgodovinsko in kulturno vrednost našemu kraju.

7. Lokalna modrost

Všeč mi je misel „Poslušajmo se in uspeli bomo!“ Ko bomo resnično znali prisluhniti drug drugemu, se bo vse obrnilo na bolje.

 

foto: osebni arhiv

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.