7 lokalnih in Alenka Biček

Alenka je vedno rada obkrožena z ljudmi in njihovo energijo. Že od malega je aktivna v športnih dejavnostih. Od rojstva živi v Grosupljem in njene korenine ostajajo v grosupeljski zemlji, njeno življenje sta družina in joga. Pravi, da se je končno našla. Pred kratkim je uresničila svoje sanje in odprla vrata AB JOGA STUDIA, kjer se učijo gibati z dihom in umom.

1. Moj najljubši lokalni kotiček je …

Poleg AB JOGA STUDIA je to lokal Torpedo, kjer ob klepetu s prijatelji popijem kavico. Dan načrtujem  tako, da mi pol urice pripada za druženje. V sobotah se še predhodno ustavim na trgu, kjer se da kupiti veliko lokalno pridelane hrane, nato pa druženje z prijatelji.

2. Ko smo bili mi mladi … 

… smo veliko časa preživljali v naravi. Ostali so mi lepi  spomini na tabornike, kjer smo med zimskimi počitnicami zimovali na Ilovi Gori, poleti pa taborili ob Kolpi. To so bili brezskrbni časi, polni smeha in zabave. Poleg tabornikov smo imeli v malo kasnejšem obdobju mladinski klub, kjer smo imeli zabave ob vikendih in to v osrčju Grosuplja – v drevoredu.

3. Če bi bila županja, bi …

… ustvarila rekreacijski park. Na Koščakovem hribu je včasih že bila rekreacijska steza, sedaj pa bi lahko bil za vojašnico rekreacijski park. Oziroma bi vojašnico spremenila v velik športni center z rekreacijsko potjo po gozdu. To bi bilo noro dobro. Vse na enem kraju, od bazena do tenis igrišča, strelišča, odbojke … predvsem velik športni bazen, da se otroci ne bi več vozili v Ljubljano. Uf, preveč domišljije …

4. Preselila bi se …

… nekam, kjer je celo leto toplo, kjer ni mraza in vlage, kjer se lahko zjutraj prebudiš, greš na plažo in pozdraviš sonce ter pojogiraš … Mogoče Bali. Skratka nekam, kjer me nikoli ne bi zeblo.

5. Nujno morate videti …

… staro in novo knjižnico. Nova knjižnica je zgrajena v obliki odprte knjige. Zaradi izvirne ideje in arhitekturne vrednosti je bila tudi nagrajena. Sama v njej uživam večkrat tedensko in moram pohvaliti prijaznost knjižničarjev.

6. V naših krajih bi postavila spomenik …

Spomenika ne bi postavila nikomur. Raje bi ta denar namenila ureditvi oz. postavitvi novega  kulturnega doma, kjer bi bilo več prostora za predstave in koncerte. Da bi več ljudi prišlo na dogodke in prireditve v domačem kraju.

7. Če bi znali čarati …

… bi pričarala Grosuplju 12 mesecev sonca, hi, hi. Zdaj pa zares;  spalno naselje Grosuplje bi spremenila v občino, polno dogodkov, predstav, sejmov, delavnic, več športa za zdravo telo … več druženja.

7 lokalnih je kratka anketa s sedmimi odgovori vezanimi na naš lokalni prostor, ki jih zastavljamo zanimivim občanom. Želiš sodelovati? Imaš idejo, koga povabiti? Tudi tvoje mnenje šteje. Piši nam na info@drevored.si. 

 

foto: osebni arhiv Alenke Biček

Preberite tudi

One Response to "7 lokalnih in Alenka Biček"

  1. Lina says:

    Sprostitvena joga pri Alenki je zakon! Priporočam vsakomur.

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.