Boš Božiček za en dan? 2017

Bi rad za en dan stopil v Božičkove škornje in obdaril otroka, ki bo morda letos ostal brez darila, čeprav je bil priden?  Fundacija DREVORED se že peto leto zapored pridružuje akciji Božiček za en dan, akciji obdarovanja socialno šibkih otrok iz Slovenije, Bosne in Kosova. Enostavno je. Izberi otroka, napolni škatlo in postani Božiček za en dan. Akciji se lahko pridružite do torka, 5. decembra 2017.

Največ pomoči bo potrebno pri pregledovanju, sortiranju in razvažanju škatel. Organizatorji se obračajo na vse božičke, ki bi bili morebiti pripravljeni priskočiti na pomoč. Lahko vas dajo na spisek prostovoljcev, pišite jim na info@bozicekzaendan.si

Za kaj gre?

Božiček za en dan je akcija, ki je dobila navdih v projektu iz Južnoafriške republike, ki sliši na ime Santa Shoebox. Zahteva kanček dobrodelnosti, ščepec kreativnosti in žlico odgovornosti vseh tistih, ki želijo obdariti socialno šibkejše otroke. Ideja je preprosta: izdelaš majhno škatlo, jo okrasiš, napolniš z darili in odneseš na zbirno mesto. Akcija letos poteka že petič, samo v lanskem letu je osrečila in polepšala  praznike 10.379, v vseh letih pa kar 30.388 otrokom iz Slovenije in BIH.

Zbirno mesto v Grosupljem je Apoteka Natura, Adamičeva 24, Grosuplje.

Fundacija DREVORED je poskrbela, da imamo zbirna mesta tudi v Grosupljem, Ivančni Gorici in Dobrepolju. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Centrom za socialno delo Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje, Osnovno šolo Šmarje – Sap in Karitasom Grosuplje pa smo na Božičkov seznam že uvrstili 443 otrok iz  občine Grosuplje in sosednjih občin ( Ivančna Gorica, Dobrepolje).

    

Lansko leto so Božički na “naša” zbirna mesta prinesli kar 300 skrbno pripravljenih daril. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Grosuplje, Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje in Karitasom Grosuplje pa smo samo lani obdarili tudi 412 otrok iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. 

Kako to gre?

Registriraj se

… na tej povezavi. Brez skrbi, enostavno je, potrebuješ le e-pošto.

Izberi otroka

seznam-otrok

Vsi registrirani uporabniki lahko iz seznama otrok izberejo tistega, ki bi ga radi obdarovali. Izvedeli boste otrokovo ime, starost in kraj bivanja. Akcija letos poteka že šestič, samo lani je osrečila in polepšala praznike 10.379, , v vseh letih pa kar 30.388 otrokom iz Slovenije in BIH.

Napolni škatlo

Poišči prazno škatlo za čevlje, jo lepo okrasi in napolni. Darila oz. predmeti naj bodo novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.

Vsaka škatla naj vsebuje:

 • NEKAJ ZA “CARTANJE”: plišasti medvedek, punčka..
 • NEKAJ ZA OSEBNO HIGIENO: milo, gel za tuširanje, brisačka
 • ŠOLSKE POTREBŠČINE: svinčnike, barvice, radirke, pobarvanke, knjigice
 • IGRAČO
 • KOS OBLAČILA
 • SLADKARIJE (pa ne preveč:)

Podrobna navodila o pakiranju in o tem, kaj v škatlo sodi in kaj ne, najdete tule, nekaj dodatnih namigov in idej pa tule.

Zbirni centri

Imaš škatlo pripravljeno? Do torka, 5. decembra 2017 jo odnesi na enega izmed zbirnih mest, ki so po vseh večjih mestih v Sloveniji, tudi v Grosupljem.

Zbirna mesta , ki jih je organizirala Fundacija DREVORED:

GROSUPLJE:
pon. – pet.: 8h-19h, sobota: 8h-13h
IVANČNA GORICA:

v pon., tor., sre., pet. od 9. do 19. ure,

četrtek od 9. do 14. ure,
v soboto od 8. do 13. ure
v pon., sre. od 12.30 do 19. ure,
tor., čet. od 9. do 14. ure,
pet. od 12.30 do 20. ure

Ostala zbirna mesta po Sloveniji najdete na povezavi. Škatle bodo z zbirnih mest romale k otrokom.

Velik nasmeh

… otroka, ki si mu škatlo namenil, je zagotovljen. In zate tudi, saj dobrodelnost dobro dene.  

Preberite tudi

One Response to "Boš Božiček za en dan? 2017"

 1. DREVORED says:

  Akcija Božiček za en dan 2017 je uspešno zaključena. Letos smo organizirali 3 zbirna mesta, na katerih so dobri ljudje pustili kar 328 lepo pripravljenih daril. Skupaj s petimi lokalnimi organizacijami smo pripravili tudi sezname s 443 otroki iz naše in sosednji dveh občin. Skupaj smo v akciji zbrali in razdelili preko 10.000 daril.

  RK Grosuplje … “Najdaljša noč, megla, temačnost, a vendar toliko luči dobrote: 250 otrok je prejelo darilo od Božička za en dan – kakšno veselje in hvaležnost, tudi nekaj solz in ganjenosti. Hvala vsem, ki z dobroto razsvetljujete temo.”

  Nekaj fotografij tule … https://www.facebook.com/pg/drevored/photos/?tab=album&album_id=1638438382883740

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.