Grosupeljski “nevladniki” gredo v šolo

V akciji “NVO gre v šolo”, ki bo oktobra potekala v občini Grosuplje, sodeluje že več lokalnih društev in zavodov. Se jim boste pridružili?

Namen akcije “NVO gre v šolo” je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem, staršem in učiteljem. »Učence in njihove starše želimo seznaniti z različnimi prostočasnimi dejavnostmi, z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje. Dejavnosti oziroma programe lokalnih društev in zavodov pa bi se dalo vključiti tudi v izvajanje šolskega učnega načrta,« je pojasnila koordinatorka projekta “NVO gre v šolo” Mojca Hauptman.

Predstavitev nevladnih organizacij iz lokalnega okolja za učence Osnovne šole Brinje in Osnovne šole Louisa Adamiča bo potekala v okviru tedna otroka, v soboto, 8. oktobra, od 8.30 do 12.30. Organizator dogodka je Stičišče NVO Osrednje Slovenije.

Šoli bosta pripravili skupno akcijo

Ravnateljica OŠ Louisa Adamiča, Janja Zupančič predlaga, da se v akcijo vključi širša javnost, njihove učence pa bodo lahko na dogodku spremljali tudi starši. Akcijo bodo organizirali skupaj s sosednjo Osnovno šolo Brinje. »Zelo pomembno je mnenje staršev in njihovo poznavanje situacije v lokalnem okolju. V Grosuplju je namreč veliko priseljenih mladih družin, ki se ne vključujejo v lokalno okolje,« pravi Zupančičeva.

OŠ Brinje trenutno izvaja projekt, v katerega sodi tudi aktivnost nabor društev v lokalnem okolju, zato jim je sodelovanje v akciji »NVO gre v šolo« pisano na kožo. »Zanimajo nas predvsem organizacije s področja matematike, glasbe, športa in humanitarnih dejavnosti. Priporočena bi bila tudi predstavitev gasilskega društva,« je naštela pomočnica ravnateljice OŠ Brinje, Katja Kmetec.

V šoli se bodo v okviru akcije “NVO gre v šolo” izvajale različne delavnice, med drugim se bodo predstavili rokometaši, košarkarji in plesalci. Okrogla miza, na kateri se bodo predstavile nevladne organizacije, ki izvajajo zanimive tematske programe za osnovnošolce, bo za učitelje razrednega pouka in aktive organizirana pred programom za otroke.

Še je čas, da se jim pridružite!

Nevladne organizacije se lahko akciji še pridružijo. Prijave sprejemajo do konca avgusta 2016. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 059 927 619 ter na naslovu info@consulta.si.

 

 

Stičišče NVO Osrednje Slovenije

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.