Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

V Grosuplje prihaja Nara Petrovič, ki ga verjetno poznate kot enega od koordinatorjev odmevne akcije Očistimo Slovenijo. Tokrat nam bo predstavil potopisno-pripovedni koktajl receptov za rešitev sveta.

Sreda, 17.oktober ob 18.30 v prostorih ŽAREK  Brezje pri Grosupljem 75 A, Grosuplje (Sončni dvori); Vstop na predavanje je prost! Ostala predavanja po Sloveniji. 

Kdo je Nara?

Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Znan je kot pisatelj in prevajalec, kot odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekovasmi in pristno skupnostjo … Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate. Več …

O predavanju

Ob pestrih fotografijah bo Nara predstavil poceni in preproste rešitve za znaten dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično družbo, višanje ravni samooskrbe in lokalne samouprave, predvsem pa za preseganje butalskega ponavljanja škodljivih vedenjskih vzorcev, kakršnemu smo priča.

Predavatelj bo z interaktivnim pristopom slušateljem približal genialne rešitve, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu. Te rešitve vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujajo pozitivnost, samoiniciativnost in ustvarjalnost. Z aktivacijo lokalnih skupnosti po Sloveniji na mikro nivoju lahko v celotni družbi dosežemo razcvet in odpornost na nenaravno ustvarjeno krizo. S svežim znanjem in voljo lahko vse dobro, kar se že dogaja, še oplemenitimo. Več …

Na predavanjih bo prvič na voljo tudi njegova nova knjiga: Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja (256 strani, 8 strani barvnih fotografij).

 

Irena Gantar, vir: narapetrovic.wordpress.com/, foto: Tanja Ristič

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.