Delavnica OBREZOVANJE SADNEGA DREVJA 2016

Spomladi, ko se temperature malo dvignejo, je primeren čas za obrezovanje sadnega drevja. V tem času mu posvečamo največ pozornosti, saj ima vse, kar naredimo, zelo velik pomen na zdravo rast in razplod v sadnem vrtu. Ste prepričani, da znate pravilno obrezovati?

Zavod DREVORED tudi letos (po lanski zelo uspešni) organizira delavnico Obrezovanje sadnega drevja, ki bo v torek, 15. 3. 2016, med 16.00 in 20.00 uro. Zbirno mesto je na parkirišču OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. V primeru slabe vremenske napovedi, vas bomo o spremembi pravočasno obvestili.

KDAJ IN KJE: V torek, 15. 3. 2016, med 16.00 in 20.00 uro, pred OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem. V bližnjem sadovnjaku bomo imeli najprej cca 2 uri praktičnega prikaza, nato se bomo preselili v šolo k teoretičnemu delu.

PRIJAVA IN CENA: Prijave so obvezne in jih sprejemamo na info@drevored.si, cena delavnice je 18 €, sprejemamo le plačila na trr, prijava je veljavna ob plačilu zneska na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: delavnica sad. drevje. Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo.

POMEMBNO: Število udeležencev delavnice je omejeno. Pohitite s prijavo!

KONTAKT: info@drevored.si, GSM: 041 323 356 (Andrej)

OBVEZNA OPREMA: Posebna oprema ni potrebna, predlagamo primerno obutev za prektični del v sadovnjaku, blok za zapiske, fotoaparat. Sami ne boste obrezovali, saj veste, napačnega reza se ne da popraviti.

DELAVNICO bo vodil Matjaž Maležič, inženir sadjarstva – drevesničar, ljubiteljski fotograf, planinec in skavt. Matjaž vodi sadno drevesnico Studenec pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana, kjer dela že več kot 30 let. Je redni sadjarski sodelavec na Radiu Slovenija, Radiu Ognjišče in mnogih tiskanih medijev. Poleg tega je tudi član Strokovnega sadjarskega društva Slovenije, kjer je bil dva mandata tudi predsednik.

matjaz_malezic_foto_gaja_obrezovanje_sadnega_drevja

Za ogled videa o obrezovanju sadnega drevja – KLIK

TEME DELAVNICE: Delavnica bo sestavljena iz praktičnega in teoretičnega dela. Začeli bomo s praktičnim delom, kjer bomo spoznali:

  • prikaz osnovnih zakonitosti rasti
  • kako sadiko vzgajamo – obrezujemo prvo leto po sajenju
  • obrezovanje rodnih dreves (različne sadne vrste)
  • prikaz spomladanskega precepljanja

V drugem delu bo ob fotografijah najprej kratek povzetek tega, kar bo prej prikazano v naravi, nato pa še spoznavanje bolezni in škodljivcev, s katerimi se srečujemo v sadovnjaku čez leto.

 

Andrej Brezec, viri:  Klub Gaia

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.