Zaključek DP v športnem plezanju

Mladi grosupeljski plezalci med najboljšimi v državi!

Z zadnjo tekmo v Kranju se je 4. decembra končalo državno prvenstvo v športnem plezanju. Barve Planinskega društva Grosuplje – Plezalne sekcije Ascendo je v tem letu zastopalo devet tekmovalcev v dveh disciplinah in sicer v težavnosti in balvanskem plezanju. Največ smo tokrat pričakovali od naših cicibanov, saj v tej kategoriji tekmuje kar sedem naših tekmovalcev. Skozi letošnjo celotno sezono so prikazali odlično formo ter voljo do napornih treningov. Na samih tekmovanjih pa sta do izraza prišla predvsem timski pristop tekmovalcev in močna podpora njihovih staršev. To je botrovalo temu, da je v skupnem seštevku v težavnosti po sedmih tekmah Samo Šajn osvojil 2. mesto, mesto za njim pa Jan Jerovšek. Urban Stanko in Žiga Zajc sta dosegla 5. in 6. mesto. Dobro so se borili tudi Rok Bernot, Matic Rozman in Anže Zajc. Priborili so si 10., 17. in 21. mesto v skupnem seštevku. Vsi našteti so nastopili tudi na tekmi v balvanskem plezanju v Kranju, kjer se je izkazal Samo Šajn z 2. mestom. Za njim so se uvrstili Jan Jerovšek s 4. mestom, Žiga Zajc s 5. mestom, Urban Stanko s 6. mestom, Rok Bernot in Matic Rozman s 15. mestom ter Anže Zajc z 18. mestom.
Imeli smo še dva predstavnika v kategoriji mlajše deklice in kadeti. Kristina Rus je na koncu dosegla 27. mesto. V balvanskem plezanju pa je zaključila na 22. mestu. Naš najstarejši predstavnik Rok Lukavečki je v zelo močni kategoriji kadeti zasedel v težavnosti odlično 6. mesto. V balvanskem plezanju pa 9. mesto.

Kljub temu, da smo za letos končali s tekmovalnim delom, ne bomo počivali in bomo trenirali po zastavljenem programu, saj nas že v februarju čakajo prve tekme vzhodne lige. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem trenerjem Mateju Kovačiču, Urhu Čehovinu, Bojanu Lukavečkemu  ter Žigi Janežu. Seveda pa ne smemo pozabiti na starše otrok, ki so zavzeto navijali in spodbujali otroke, da so se na vsaki tekmi počutili, kot bi bili na domačem terenu.

 

Vodja tekmovalnega  treniranja Sandi Pelko, foto: Sandi Pelko

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.