Vabljeni na prireditev pri spomeniku padlim partizanom na Jelovcu

Vse, ki podpirate ohranjanje vrednot NOB in uporništva slovenskega naroda, vabimo na prireditev ZB NOB GROSUPLJE, ki bo v soboto, 21. maja 2016 pri spomeniku padlim partizanom na Jelovcu nad Rožnikom.


Spomenik sameva globoko v gozdu po vrhom Jelovca na višini malo nad 600 m. Dostop do spomenika je možen iz gozdne ceste nad Lovsko kočo, od koder je do cilja potrebno pešačiti še približno 1 km. Prireditev pri spomeniku se bo pričela ob 11. uri. Slavnostni govornik bo Miloš Šonc, poveljnik 57. območnega štaba za TO Grosuplje.

V kulturnem programu bodo sodelovali:

  • učenci POŠ Št Jurij
  • recitatorji iz Sp. Slivnice
  • skupina pevcev Partizanskega pevskega zbora
  • Tone Kirm, harmonikar

pohod_borci_grosuplje_spomenik_na_jelovcu_m

V sklopu prireditve organiziramo tudi spominski pohod, ki se bo pričel izpred spomenika na Sp. Slivnici ob 8. uri. Do spomenika na Jelovcu bo dobri dve uri hoje ( 8 km) in nekaj manj za povratek. Dodatne informacije na 041 696 940
Do spomenika se lahko pride tudi po gozdni cesti, ki se pred Lovsko kočo iz smeri Sp. Slivnice odcepi v levo. Od oznake za spomenik na levi strani gozdne ceste bo potrebno prepešačiti še cca 1 km.
Pridite in podoživite terene in naravo, po katerih so se med NOB gibali partizani.

 

 

Franc Štibernik, predsednik ZB NOB Grosuplje

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.