V naši cerkvi so zveneli deški glasovi

Koledniški večer v izvedbi deškega pevskega zbora Bonifantes iz Republike Češke je popestril sredin večer 4.1.2012 v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Grosuplju.
Vrhunski nastop znanega deškega zbora, ki nastopa tako rekoč po celem svetu z več kot stotimi nastopi letno, je potrdil dejstvo zakaj na festivalih praviloma zasedajo visoka mesta. V Sloveniji so tokrat že četrtič. Z deškim petjem navdušujejo s turnejo po šolah in cerkvah. Njihova zborovska glasba je ambasadorka miru in ljubezni, ki bogati vedoželjnost, prešernost in hvaležnost do vseh sodelujočih snovalcev mostu prijateljstva.
Deški zbor Bonifantes (dobri otroci oziroma fantje) deluje na zasebni glasbeni šoli Cantorum Bonifantes Schola iz češkega mesta Pardubice. Vodi ga dirigent in skladatelj Jan Mišek, ki je tudi njegov ustanovitelj. Deluje od leta 1999, redno ga obiskuje preko tristopedeset dečkov. V zboru sodelujejo le najbolj talentirani dečki od 4. do 18. leta, ki jih iščejo po vseh osnovnih šolah v Pardubicah.

 

Večer so organizirali v sodelovanju:
Župnija sv. Mihael Grosuplje,
Glasbena šola Grosuplje,
Občina Grosuplje

 

Andrej Brezec, foto in video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.