Tekaška delavnica l “Vsak lahko teče!”

“Skoraj vsak, ki lahko brez težav hodi, lahko teče.” Znana izjava tekaškega trenerja Urbana Praprotnika, ki si želi, da bi tekla cela Slovenija, pravzaprav cel svet. Svoje navdušenje nad tekom skupaj s svojo družino uspešno širi in uči tako začetnike kot izkušene tekače uživati v teku. Uživati? Marsikdo bo tule zastrigel z ušesi ampak, v teku se res da zelo uživati še posebej, če tečete brez težav, brez bolečin, če tečete pravilno. Urbanove izkušnje kažejo, da lahko vsaj 90 % rekreativnih tekačev bistveno izboljša tehniko teka.

Zaradi velikega zanimanja bomo ponovili uspešno tekaško delavnico, ki smo jo v Grosupljem uspešno izvedli že petkrat.  Vabljeni tekači in bodoči tekači rekreativci!

To, da postaja tek vedno bolj priljubljena zvrst rekreacije, ni naključje. Kdor se zaveda, kaj njegovo telo vsak dan potrebuje za zdravo delovanje, bo izbral tek, ali morda za začetek hojo. To pa preprosto zato, ker je tek naraven, praktičen in ekonomičen. Odpremo vrata in že lahko tečemo. A previdno! Neprimerno ukvarjanje s tekom (slabše tehnike teka, neprimernega napredovanja) nas lahko pripelje do poškodb in do napačnega spoznanja, da nismo za tek.

Zavod Drevored organizira ponovitev tekaške delavnice v Grosupljem, ki jo bo vodil eden najbolj znanih tekaških trenerjev pri nas, Urban Praprotnik. Udeleženci prve delavnice so bili nad video analizo svojega teka kar malo šokirani.

Zavedajmo se, da ne bomo mogli ravno dolgo teči za svoje veselje in zdravje, če imamo nepravilno tehniko teka, neprimerno tekaško obutev, prešibke in neprimerno dolge mišice. Tako se bomo namreč slej ko prej poškodovali in bili prisiljeni tek opustiti. Znanje o teku lahko seveda pridobimo z učenjem na lastnih napakah, a je bolje, da ravnamo preventivno.

Kdaj in kje

Tekaška delavnica bo v ponedeljek, 11. 9. 2017, od 17h do 20h. Zberemo se pri glavnem vhodu OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški 14 v Grosupljem

Prijave

so obvezne, prijavite se na naslov irena@drevored.si. Število mest je omejeno!!!

Cena

delavnice je 25 €. Pred delavnico plačate celoten znesek na trr: 6000 0000 0252659 (Hranilnica LON) za Zavod Drevored, Brezje pri Grosupljem 90, pripis: tekaška delavnica.  Če z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo v celoti povrnili plačilo. Za dodatne informacije: Irena, gsm: 040 232 609.

Pomembno!

Pridite v športni opremi, v vsakem vremenu.

Tekaška delavnica

Tekaški tečaj priporočamo tako začetnikom kot izkušenejšim tekačem. Začetniki se na njem naučijo zdravega načina treniranja in kako postati tekač, ki zna v teku uživati. Izkušenejši tekači pa se naučijo, kako spremeniti način teka, da tečejo še bolj lahkotno, hitreje in dlje. Na triurni delavnici se ne bomo učili le teoretično ampak tudi praktično, zato pridite v športni opremi. Skušali bomo vse tudi začutiti, saj le takrat, ko čutimo, znamo tudi popraviti. Del delavnice bo tudi video analiza vašega teka.

Vsebine delavnice:

  • Vsakega udeleženca TEKAŠKE delavnice bomo posneli in analizirali njegov tek preko videoanalize, ki je ena najboljših metod za odpravljanje napak.

    Zakaj potrebujemo redno gibanje
  • Kakšna je pravilna tehnika teka (kako zmanjšati zaviralne sile, izboljšati blaženje in ustrezno stabilnost sklepov)
  • Kako izbrati ustrezno tekaško obutev (na osnovi počasnih posnetkov gibanja gležnja pri teku)
  • Kako načrtovati trening
  • Kako dihati med tekom
  • Kako izvajati raztezne vaje
  • Kako izvajati krepilne vaje
Seveda pa bo Urban vsakemu z veseljem poskušal odgovoriti tudi na druga vprašanja.

Predstavljamo galerijo s 1. tekaške delavnice, za ogled celotnega članka - KLIK!

Delavnica bo v vsakem vremenu, če bo deževno bomo nekoliko prilagodili razpored aktivnosti.

Irena Gantar, viri: tekaskitrener.si, pomurje.si, intersport.si, foto: drevored, fitnessrevolutionprattville.com,  tekaskitrener.si

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.