Zimski “sprehod” nad Grosupljem

Že v soboto zvečer je bilo jasno, da bo nedelja prelepa. Klic na letališče: »Je jutri letalo prosto?«

Sledil je pritrdilen odgovor in lov na fotografa! Frane je vedno za stvar! V nedeljo, 9. 12. 2012, ob pol desetih sva prišla na letališče, uredila formalnosti (oddaja plana leta, vpis v letališke dnevnike), nato pa sem opravil predpoletni pregled letala, ki je čakalo v hangarju. Dvosedežni Diamond DA20 je prav hvaležno letalce in rad ga popeljem na »sprehod«. Ob pol enajstih je kontrolor dovolil vzlet, ročico za plin sem potisnil do konca naprej, krmilno palico potegnil k sebi in začelo se je! Najprej sva se odpravila  na obvezni krog nad Blejskim jezerom, potem pa mimo Jelovice in Starega vrha do Vrhnike. Ljubljansko barje prekrito v snežno belino, ter Ljubljana z gorami v ozadju – nekaj prelepega. Let sva nadaljevala čez Barje mimo Krima nad Iški Vintgar in že je bilo kot na dlani Grosuplje z okoliškimi vasicami.

 

Žal kontrola ne dovoli nižje od 300 m nad terenom, toda kljub temu se lahko prepozna kak detajl na fotografiji. Zakrožila sva nad Brezjem, potem pa mimo Škofljice nazaj proti Gorenjski. Šmarna Gora, Zbiljsko jezero in domače letališče.  Ura je minila, kot bi mignil in že se veselim naslednjega poleta.

Več fotografij s “sprehoda” si lahko ogledate na povezavi Dropbox.

 

Marko Cesar, Brezje pri Grosupljem, foto: Franc Trtnik

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.