XVIII. pohod spominov po Radenskem polju in Ilovi Gori

Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje in Planinsko društvo Grosuplje vabita na tradicionalni pohod, kjer bomo skupaj prehodili 18 km, premagali 250 m višinske razlike in spoznavali naravne in zgodovinske znamenitosti občine Grosuplje.

Pohod bo v soboto, 19. 10. 2013. Start pohoda je ob 7. 30 uri izpred gostilne LUNCA v Zagradcu pri Grosupljem

Program pohoda

PRVI DEL

V prvem delu pohoda si bomo ogledali zanimivosti Radenskega polja in vstopili tudi v podzemni svet Zatočnih jam, do podzemne reke, ki zopet privre na dan v izvirih Krke. Za ta del morajo imeti pohodniki  ustrezne čevlje za hojo po rosnih travnikih in močne svetilke za obisk jame. V nadaljevanju bomo hodili po območju dramatičnih bojev, ki so tod potekali v času od 1. do 4. novembra 1943. Mimo vasice Gaberje se bomo povzpeli do grobnice in  spomenika padlim na Ilovi Gori. Ob 11 uri  se bomo  pri grobnici na Ilovi Gori pridružili spominski svečanosti s kulturnim programom in tovariškim srečanjem.

DRUGI DEL

 

“Ne in ne, niso nas strli in nihče nas nikdar ne bo. Trpeli, krvaveli, padli smo in na naši zemlji ostali. Tone Seliškar (udeleženec bojev)

V drugem delu pohoda, ki ga bomo pričeli ob 13 uri se bomo sprehodili  po območjih bojev v obširnih gozdovih Ilove Gore mimo lovske koče, spomenika pri Križu in na Plešivici nazaj na izhodišče. Na tem pohodu bomo prehodili 18 km, premagali 250 m višinske razlike in spoznavali naravne in zgodovinske znamenitosti Grosupeljske občine.
Pohod in prireditev bo v vsakem vremenu. Pohodniki hodijo na lastno odgovornost.
Dodatne informacije na 041 696 940  Franc Štibernik

Franc Štibernik, Planinsko društvo Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.