Vabljeni na kolesarski Maraton treh občin 2016!

V nedeljo, 5. junija 2016, se bo po občinah Grosuplje, Ivančna gorica in Dobrepolje odvijal tradiconalni, tokrat že 18. Maraton treh občin, ki ga organizira Kolesarsko društvo Grosuplje.

Maraton bo v nedeljo, 5. 6. 2016. Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Start za udeležence cestnih tras na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; MTB ob 9:10; start družinskega maratona – daljši ob 9:20 uri in start družinskega – krajši pa ob 9:30.

Proge Maratona treh občin Grosuplje

Udeleženci lahko izbirajo med tremi – asfaltiranimi progami:

 • 92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
 • 80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
 • 56 kilometrska proga;
 • MTB proga bo delno speljana po dvonamenski planinsko-kolesarski poti z vzponom na Kucelj v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
 • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. Postanek bo pri ribniku Boštanj na Radenskem polju. (del trase je makadamski).;
 • pohod za spremljevalce kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo- grosuplje.si/maraton in v Piceriji Sonček na Kolodvorski cesti 2 v Grosuplju.

Pred prijave bodo zaključene v četrtek, 2. junija, ob 12. uri.

Več informacij v zgibanki: KLIK!

maraton_treh_obcin_2015_naslovna

Za ogled članka o lanskem maratonu klikni na fotografijo

Startnine

 • MARATON (cestni in MTB) 20 evrov; v predplačilu do 2.6. znaša 15 evrov.
  Za skupine 10 ali več udeležencev in za imetnike olimpijske kartice se prizna popust 3 evre (popusti se ne seštevajo);
 • DRUŽINSKI MARATON: 10 evrov za odrasle in 1 evro za otroke do 15. leta starosti. Popustov ni.
 • Prispevek za pohod: 5 evrov.

Starti

Start za udeležence cestnih tras na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; MTB ob 9:10; start družinskega maratona – daljši ob 9:20 uri in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila – kontrolirali bomo zapestnice. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Opozorilo

Maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Nagrade

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad – glavna nagrada je vrhunski kolesarski računalnik Garmin Edge 520. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

Info

Dodatne informacije so na voljo na tel. 031 206 745 po 16. uri in na internetni strani KD Grosuplje.

 

vir: Kolesarsko društvo Grosuplje, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.