Rezultati novega pristopa pri upravljanju Nogometnega kluba Brinje Grosuplje so že vidni

Kljub finančni krizi in krizi duha, vrednot ter idej, ki jih doživljamo v Sloveniji, lahko še vedno govorimo o zgodbah oziroma poteh do uspeha. Te dobre prakse nam kot svetilniki kažejo pot, ki bi jo morale ubrati različne družbene sredine za izhod iz trenutne krize.

Taka zgodba o uspehu se je vsekakor začela tkati v sredini Nogometnega kluba Brinje Grosuplje. Nova energija skupno mislečega kolektiva, ki je pred časom prevzel vodenje ene največjih športnih sredin v občini Grosuplje. Pot, ki smo se jo namenili ubrati, je vsekakor usmerjena v graditev nogometnega kluba, ki bo po svojih rezultatih, kvaliteti dela, ustrezni infrastrukturi in predanih ljudeh predstavljal ponos občini Grosuplje. Vseskozi je naše osnovno vodilo prirejena misel, ki jo je pred mnogimi leti izrekel ameriški predsednik Kennedy: »Ne sprašujmo se, kaj lahko občina naredi za nas, ampak se vprašajmo, kaj lahko mi s skupnimi močni storimo za odličnost in prepoznavnost nogometa in s tem tudi naše občine Grosuplje«. Vsekakor je edina prava pot v smeri, da sami naredimo to, kar je v naši moči za izboljšanje organiziranosti, stanja trenutne infrastrukture in predvsem medsebojne energije, ki jo vlagamo v delo z mladimi. Povezovalni pristopi že kažejo rezultate in v prihodnje se veselimo še večjih korakov, ki bodo prišli tudi s skupnim sodelovanjem Občine Grosuplje, Nogometne zveze Slovenije in vseh drugih organizacij in posameznikov, ki so dobromisleče pripravljeni pomagati in dodati kamen v mozaik odličnosti in uspešnosti nogometa kot športa, ki v globalnem svetu premika meje sodelovanja, poslovne uspešnosti in medijske odzivnosti.

Kljub zahtevni finančni in organizacijski situaciji, pred katero se je NK Brinje Grosuplje znašel, se je  po prihodu nove uprave  ponovno pokazalo, da so ljudje in njihova pripravljenost v skupno dobro vložiti svoj prosti čas in energijo tiste kvalitete, ki jih ni mogoče nadomestiti. V slabem mesecu se je zahvaljujoč novim organizacijskim pristopom in predvsem požrtvovalnemu delu posameznih članov kluba začela zrcaliti nova vedrejša podoba nogometnega kluba.

Obnovljena in urejena je bila travna površina osrednjega igrišča v Brinju, saj je bilo igrišče potrebno temeljite obnove. Naslednji pomemben projekt, ki je bil izveden predvsem s požrtvovalnostjo posameznih članov, je urejeno klubsko parkirišče, ki bo omogočalo normalno parkiranje vozil. Urejen je bil klubski prostor, kjer se lahko člani kluba v prijetni senci zbirajo in ob gledanju svojih otrok, ki uživajo ob nogometni vadbi, tkejo tiste potrebne vezi, ki še utrjujejo naš klub. Urejena in pokošena pa je bila tudi okolica nogometnih površin, postavljeni koši za smeti in postavljene opozorilne table za lastnike štirinožnih prijateljev, ki jih opozarja, da površine s katerimi upravljamo, niso pasje stranišče. V naslednjih dneh bomo spremenili celovito podobo zgradbe, kjer domuje nogometni klub, saj bomo celotno površino zgradbe prebarvali v nove barve. Prebarvali in uredili pa bomo tudi notranjost objekta, da bo nudila dostojno namestitev vadečim nogometašem. Prav tako bo urejen in prebarvan del ograje, ki ograjuje nogometno igrišče. Vse to želimo urediti pred zadnjima dvema vikendoma v mesecu avgustu, ko bomo gostili veliki tradicionalni turnir Grosuplje open, ki bo zaokrožil praznovanje desete obletnice delovanja Nogometnega kluba Brinje Grosuplje.

Ob tem izkoriščam priložnost, da se zahvalim vsem svojim sodelavcem v upravnem odboru in tudi ostalim posameznikom, tudi tistim, ki so v desetih letih skrbeli za razvoj in napredovanje nogometa v občini Grosuplje. Zahvaljujem pa se tudi vsem tistim posameznikom, ki so z neutrudno voljo in zagnanostjo pripomogli k novi podobi našega kluba, vse ostale pa vabim, da se nam pridružijo in podoživijo to energijo, katera nas žene naprej pri razvoju NK Brinje Grosuplje, ki nam bo v ponos in v veselje naših otrok.

Nogometni stadion na Brinju dobiva novo podobo

 

V soboto, 17. 8. 2013 je na Brinju  potekala velika delovna akcija urejanja nogometnega stadiona in objekta, kjer imamo svoj dom nogometaši in strelci. Kvaliteta bivanja in počutje otrok  ter staršev je zelo odvisna tudi od okolja, kjer preživljamo večji del svojega prostega časa. V Nogometnem klubu Brinje Grosuplje smo trdno odločeni, da bomo stvari postavili na zdrave in trdne temelje. To med drugim pomeni tudi urejeno okolico našega centralnega nogometnega igrišča. Temeljito smo prebarvali objekt, del ograje okoli stadiona in del tribun.
Obljubljamo, da se tukaj ne bomo ustavili. Želimo, da postanemo ponos občine Grosuplje, tudi po urejenosti in ne samo po športnih dosežkih.

Seveda brez zvestih sponzorjev, ki so pokazali svojo pripravljenost podpreti projekte, kateri prinašajo družbeno korist. V tej luči se posebej zahvaljujemo podjetju SAINT-GOBAIN GRADBENI IZDELKI d.o.o. za sončno podporo našega objekta, podjetju ZRIM-KO do.o. za poživitev ograje okoli igrišča in Podjetju Pečjak za podporo vseh, ki so se družili na delovni akciji. Prazna vreča namreč ne stoji pokonci.
Če bi bila cela Slovenija deležna te energije, bi bila kriza preteklost. Vabim vas, da v prihodnje to energijo podelite z nami in z malimi koraki spremenimo svet.

 

 

Dr. Denis Čaleta, predsednik Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, foto: NK Brinje Grosuplje, Drevored

Preberite tudi

5 Responses to "Rezultati novega pristopa pri upravljanju Nogometnega kluba Brinje Grosuplje so že vidni"

 1. Anonimno says:

  Lp

  No niste pa napisali da ima klub 50.000 eu minusa in da je za vse krivo prejsnje vodstvo.to da so vidni rezultati in pa napredek je normalno od novega vodstva saj so verjetno obljubljali in so morali narediti prve korake-obljube.to nam je znano pri politikih.tudi tukaj je zacetek zelo podoben.sedaj so na vodilnih polozajih ljudje ki niso iz nase obcine,nekateri so tisti ki niso uspeli na politicni ravni in sedaj iscejo svoje lovke nekje drugje.tudi mesecna vadnina se je dvignila za 5 eu na clana na mesec in spet bo zgodba o uspehu na racun visjih vadnin in podobno.ni pa neke velike udobnosti in ugodnosti da bi morali to dvigniti.danes si dober da ne drazis in poiskusis dodati nekaj ugodnosti.tako da upamo da ni to spet zgodba selekcije ljudi ki si dela ugled s tem da pokazejo na zunanjost novitete ni pa omenjeno da je korak do sprememb uspehov tudi drazje vadnine.vodstvo naj bo produktivno na nacin da v tem casu naredi spremembe in korak nevezajoce da so clani pri tem udarjeni po zepu.

   
  Odgovori
 2. Denis says:

  Seveda je po stari slovenski navadi lepo kritizirati, ko se skriješ za imenom anonimnež. Vse novitete so bile ustvarjene z velikim odrekanjem ljudi, ki trenutno delajo v klubu in jim je jasno kako se vodi organizacijske sredine, pa naj so to športne ali poslovne. S pristopom, ki pa ga kaže spoštovani anonimnež pa tako ali tako vemo kje smo, samo ozreti se je potrebno po Sloveniji.

   
  Odgovori
 3. sebastjan b says:

  lp

  NO SEVEDA JE KRITIKA NAS NACIJONALNI ŠPORT KATEREGA SE V NK BRIJU VERJETNO NE BOMO ŠLI.NAPREDEK JE VIDEN IN DOBRODOŠEL.LJUDJE SE TRUDIJO IN NAJ TAKO OSTANE MI JIM BOMO STALI OB STRANI IN JIM POMAGALI ČE JE POTREBNO.V ŠPORTU NI PROSTORA ZA TAKE DEBATE.MORAMO NAPREJ.
  REZULTATI PRIDEJO SAMI.ČE PA KOMU NI DO TEGA ALI SE VIDI OGROŽENEGA PA NAJ GRE PO DRUGI STRANI GROSUPLJA IN NAJ IŠČE KOMENTARJE KJE DRUGJE.
  LEP ŠPORTNI POZDRAV
  NK BRINJE
  SEBASTJAN (U-9)

   
  Odgovori
 4. Urska says:

  Šport spravi otroke s ceste, stran od mamonov tega časa – to imejte pri delu ves čas nekje v zavesti, pa bo vse ok. Veliko sreče, energije in vztrajnosti pri delu želim celotni ekipi …

   
  Odgovori
  • Boris says:

   To vaše kdo je kriv in kdo ne,pa kdo je boljši in kdo slabši pustite kje drugje ne spada v šport.Vem da je prejšne vodstvo z ogromno pomočjo staršev in trenerjev delalo dobro in v korist otrok.Pustili smo dušo in srce za to da so otroci lahko igrali nogomet,namesto da so bili doma na računalnikih ali pa kje drugje pa se nismo nič hvalili,da smo boljši kot prejšnje vodstvo.Če to nebi bilo tako danes ne bi bilo več NK BRINJE.Zato pustite politiko in se pojdite šport vse v korist otrok,če ste porabili dve kili barve več še niste nič boljši.To bodo pokazali rezultati in uspehi na športnem področju. Pa lep dan in veliko športnih uspehov vam želim.

    
   Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.