Prešerno na pohod

Kaj, ko bi letos kulturni dan preživeli športno s Prešernovimi Poezijami pod pazduho. Prihodnjo sredo se lahko udeležite šestega Pohoda po Prešernovi poti na Kopanj. Organizatorji obljubljajo združevanje izvirnosti in unikatnosti Prešernove besede z izvirom naravnih lepot in zdravim življenjskim slogom. Zveni kot odlična kombinacija, če pa dodamo še druženje z domačo kulinariko in kulturnim programom na cilju, nas ne čudi, da je prireditev iz leta v leto bolj obiskana. Na Kopanju se bodo grosupeljskim pohodnikom pridružili tudi dobrepoljski.

Sreda, 8. Februar 2012, pohod ob 08:00 izpred Kulturnega doma v Grosuplju, ob 10.30 kulturni program pri cerkvi na Kopanju / organizatorji: Zveza kulturnih društev Grosuplje, Univerza za tretje življenjsko obdobje in Kulturno društvo Račna

Še vedno kolebate? Naj vas prepriča reportaža Marjana Trobca z lanskoletnega pohoda:

Zbrala se nas je že velika množica pohodnikov, še so prihajali h Kulturnemu domu, pevci so že končali z obvezno Zdravico. Ulica proti križišču pri Tušu je oživela, v eno dolgo, strnjeno kolono veselih ljudi, vseh starosti, s pohodnimi palicami.

Mimo pokopališča in čez poljsko “trim” potko proti Spodnji Slivnici se kolona skoraj ni pretrgala. V središču vasi, pri cerkvi je bil prvi
postanek, za nekaj besed vodje pohoda.

Skozi gmajno do naslednjega postanka, za nujni “minus” v Predolah smo rabili malo čez uro in pol. Že kmalu po podhodu kočevske železnice se je pokazal cilj: cerkvica na Kopanju.

Bilo je veliko dobre volje, sonček, malo stvari za želodec, malo za dušo v cerkvi s prijetnim programom – in veliko pohodniškega druženja.

Nazaj smo se podajali različno, nekateri tudi kot “štoparji”. Z mojo skupino smo se spustili mimo znamenitega studenčka na zahodnem obronku, po čudoviti pokrajini Radenskega polja. Na koncu,  pod Boštanjskim gradom pa nas je pozdravljalo okrog dvajset parov labodov.

Tako je bilo na V. pohodu, lani. Letos jih bo verjetno še več, pohodnikov, ker glas o prijetnem se hitro širi.

   

Irena Gantar, foto: Marjan Trobec

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.