Naši košarkaši v 1. ligi!

Polne tribune športne dvorane Brinje so se tresle od bučnega spodbujanja naših fantov, ki so si z včerajšnjo zmago izborili vstop v 1. ligo slovenske košarke!

To je bilo pravo derbi srečanje, kjer se je napetost stopnjevala prav do zmagoslavnega konca gostiteljev. Vodstvo so naši prevzeli šele v zadnji četrtini in ob srčni ter energični  podpori domače publike zdržali do zaslužene zmage. Ob glasnem skandiranju: “Grosuplje! Grosuplje! Prva liga! Prva liga!”  jih je poneslo v zgodovinsko zmago, ki pomeni prvi preboj KK Grosuplje v 1. ligo.

 

športna dvorana Brinje, Grosuplje, 7. 4. 2012, Grosuplje : Postojna, 66 : 62

 

Na portalu košarka.si  je zapisano: »V izjemno pomembni tekmi 25. kroga 2. SKL med Grosupljem in Postojno so se zlata vredne zmage s 66 : 62 veselili Grosupeljčani, ki so si tako že zagotovili preboj v Ligo Telemach. Pomembno vlogo so odigrali predvsem Marko Antonijevič, Blaž Lobe in Matija Trampuš, ki so skupaj zbrali 42 točk, 25 skokov in 8 podaj.«

Konec dober, vse dobro. Fantje so dosegli zaslužen preboj med najboljše, domača publika je bila poplačana za zvesto podporo tudi z zaključnim skupinskim poklonom svojih ljubljencev. Zdaj je čas za veselje, kasneje verjetno pridejo tudi skrbi, o čemer bomo povprašali vodstvo kluba. Ne spreglejte video posnetka zadnjih minut tekme:

 

Andrej Brezec, foto: Franc Vidmar, video: Drevored

Preberite tudi

2 Responses to "Naši košarkaši v 1. ligi!"

 1. Mižek says:

  Ne vem če bi jim uspelo brez Mareta? ;-) Itak so carji. Kaj je blo pa z Jermanom, da je v kavbojkah okrog skakov?

   
  Odgovori
 2. Felix says:

  Grosuplje očitno postaja košarkarska velesila na slovenskem zemljevidu in veseli nas, da se v našem mestu dobro dela. Poleg uvrstitve članov v 1. ligo so velik uspeh dosegli tudi grosupeljski kadeti, ki so pod vodstvom Tea Hojča osvojili naslov državnega prvaka med kadeti. Čestitke vsem!

  Finalni dvoboj s Krko si je prislužil celo naziv dolenjski “El Classico”, he, he, …

  http://kosarka.si/foto-grosuplju-napet-dolenjski-el-clasico-raso-nesterovic-podeljeval-medalje-najboljsim/

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.