Množični zimski “fuzbal”

19. februarja se je končalo najbolj množično športno-rekreativno tekmovanje v naši občini “Zimsko prvenstvo Občine Grosuplje v malem nogometu”. V dvanajsti izvedbi tekmovanja, ki ga organizira Zveza športnih organizacij Grosuplje, je sodelovalo 34 ekip. Ekipe so bile na podlagi uvrstitev iz prejšnje sezone razvrščene v tri kakovostne lige: prvo, drugo in tretjo. V prvi in drugi ligi je nastopalo po 10 ekip, v tretji ligi pa 14 ekip.

Veliki prehodni pokal, ki pripade prvo-uvrščeni ekipi prve lige, je tokrat osvojila ekipa Šmarja-Sapa, ki je dosegla deset zmag, dva neodločena izida in en poraz. Prvenstvo je bilo tokrat odločeno že dva kroga pred koncem tekmovanja, v nasprotju z lanskim letom, ko je bilo odločeno prav v zadnjem krogu (Šmarčani so takrat morali priznati premoč ekipi Stične točke Bar jama).

Končne uvrstitve:

1. liga: 1. Šmarje – Sap (32 točk),2. ŠD Struge Outsider (28 točk) in3. KMN Velike Lašče (20 točk).

2. liga: 1. ŠD Račna (28 točk), 2. Avtogrosuplje d.o.o. (28 točk) in 3. Mizarstvo Gnidovec Spodnje Brezovo (25 točk).

3. liga: 1. Street (35 točk), 2. GP-Condo d.o.o. (33 točk) in 3. Sabra (33 točk).

Najboljši strelci prvenstva so postali: v prvi ligi Nikola Jandrić iz ekipe Šmarje-Sap, ki je dosegel 25 zadetkov, v drugi ligi Gregor Vidic iz ekipe Avtogrosuplje d.o.o., ki je dosegel 22 zadetkov in v tretji ligi Aleš Medved iz ekipe Street, ki je dosegel 32 zadetkov. Posebno nagrado za najbolj disciplinirano ekipo (storila je najmanj prekrškov) je prejela ekipa FT Krka, ki je storila v trinajstih tekmah le 18 prekrškov.
Navajamo tudi nekaj statističnih podatkov o tekmovanju. V vseh treh ligah je bilo skupaj odigranih 217 tekem. Prijavljeno je bilo 534 igralcev, od katerih jih je 277 doseglo vsaj en zadetek. Skupaj je bilo doseženo 1389 zadetkov, kar pomeni povprečno 6,40 zadetka na tekmo. Storjenih je bilo tudi 1308 prekrškov ali povprečno 6,03 prekrška na tekmo.
Za konec pa še obvestilo, da se bo 13. izvedba tekmovanja pričela 4. novembra 2012.

Franc Vidmar, ZŠO Grosuplje, foto: Franc Vidmar

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.