Grosupeljski strelci ponovno na vrhu lestvice najboljših v Sloveniji

Strelska zveza Slovenije je v četrtek, 10. decembra, na prireditvi Strelec leta 2015, ki se je odvijala v Hiši kulinarike Jezeršek, podeljevala najuspešnejšim strelcem priznanja za vrhunske uvrstitve in državne rekorde.

Za najboljšo strelko in strelca SZS v letu 2015 sta bila proglašena Renata Oražem, članica SD Grosuplje in Rajmond Debevec, član SD Olimpija. Renata si je naslov priborila s tekmovanji s samostrelom in puško velikega kalibra.  Njen največji dosežek v letu 2015 je bil osvojitev naziva svetovne prvakinje v sibirskem mestu Ulan – Ude s samostrelom na 30 m kleče. Rajmond si je naslov priboril z uspehi na evropskih prvenstvih s puško velikega kalibra na 300 m v ležečem in trojnem položaju.

V kadetski konkurenci si je naziv najboljšega strelca v sezoni 2014/2015 priboril tudi Maj Kadunc, mlajši član SD Grosuplje, ki je požel več uspehov tako z zračno kot z malokalibrsko puško. Prejel je tudi bronasto plaketo za osvojen državni rekord z zračno puško na 10 m s 403,1 krogi in z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 m s 543 krogi.

Že tretje leto zapored so člani Strelskega društva Grosuplje s svojimi uvrstitvami na tekmovanjih pripeljali društvo do ponovne osvojitve naziva najboljšega strelskega društva v Sloveniji. Priznanje je na svečani podelitvi prevzel predsednik društva Ignac Jerovšek. Zanj pa so zaslužni vsi člani, trenerji, inštruktorji in straši otrok ter še posebej tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopili v ekipah, različnih kategorij in disciplin.

Za osvojena državna rekorda z zračno puško na 10 m s 626,4 in 629,8 krogi je prejel bronasto plaketo SZS član Željko Moičević, ki je postavil tudi finalni državni rekord v isti disciplini z 209,9 krogi.

Ekipni državni rekord s 537 krogi so v letu 2015 postavile tudi mlajše pionirke s serijsko zračno puško na 10 m. Ekipo SD Grosuplje so zastopale Sara Slak, Olja Kolenc in Anja Trontelj ter si s skupnimi močmi priborile bronasto plaketo SZS.

Čestitke vsem nagrajencem ter veliko uspehov v tekoči strelski sezoni.

 

Sekretarka SD Grosuplje, Mateja Kernjak Slak, foto: Simona Kadunc

Preberite tudi

2 Responses to "Grosupeljski strelci ponovno na vrhu lestvice najboljših v Sloveniji"

 1. peter klepec says:

  In še vedno ostaja beda Strelskega društva Grosuplje “ponos” občinskega vodstva. Žalostno in sramotno.

   
  Odgovori
 2. TRN V PETI says:

  Peter Klepec, najbrž predsednik društva ni “naš” in je beda strelskega društva logična posledica tega. Blago nam, ko enkrat tudi v športu odloča kdo je čigav.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.