25. državno prvenstvo z zračnim orožjem

25. državno prvenstvo Slovenije z zračnim orožjem se je v letošnjem letu odvijalo v dveh zaporednih vikendih.

Strelsko društvo iz Trbovelj je 2. in 3. aprila organiziralo državno prvenstvo za mladinske in članske kategorije, Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče pa 9. in 10. aprila za mlajše kategorije. Državnega prvenstva se je udeležilo skupno 765 tekmovalcev. Dosežena sta bila dva finalna državna rekorda, dva izenačena državna rekorda in kar štirje novi državni rekordi.

Strelsko društvo Grosuplje se je prvenstva udeležilo v najštevilčnejši zasedbi, saj se je kar 46 grosupeljskih strelcev in strelk potegovalo za najvišje uvrstitve. Osvojili so 11 odličij; tri prva, tri druga in pet tretjih mest.

Najbolj so nas razveselile cicibanke, saj so v sestavi Inje Urbas, Tinkare Andročec in Neje Ribič s 524 krogi osvojile naslov državnih prvakinj in postavile nov ekipni državni rekord. Posamično je v konkurenci 26 cicibank Inja Urbas s svojim osebnim rekordom 181 krogov osvojila tretje mesto. Ekipa cicibanov je zasedla 4. mesto, posamično se je v konkurenci 60 cicibanov najvišje, na 4. mesto, s 172 krogi uvrstil Mark Rombo.

V konkurenci 47 mlajših pionirk je Sara Slak s 185 krogi osvojila že drugo leto zapored naslov podprvakinje. Ekipno so se mlajše pionirke uvrstile na 6. mesto. Mlajši pionirji so v zasedbi Tim Rojec, Vid Andročec in Žak Novak Novljan v konkurenci 20 ekip stopili na 3. stopničko. Posamezno se je najvišje uvrstil Tim, ki je zasedel 8. mesto med 96 nastopajočimi mlajšimi pionirji.

Izjemen uspeh so dosegle tudi pionirke, v sestavi Najle Durdžić, Zale Katarinčič in Olje Kolenc so osvojile naslov državnih prvakinj. Najla si je v konkurenci 43 pionirk s 184 krogi priborila naslov državne prvakinje in s tem potrdila uspehe celoletne sezone.

Med mladinkami pri streljanju z zračno puško se je Klavdija Jerovšek v kvalifikacijah kot prvouvrščena uvrstila v finale in na koncu dosegla 4. mesto. Naslov državne prvakinje je tokrat osvojila Saša Javorac iz SD Trzin. V mladinski konkurenci sta se Jan Kolenc in Maj Kadunc uvrstila v finalno tekmovanje in zasedla Jan 2. mesto, Maj pa odlično 3. mesto. Zmago je pri mladincih slavil Žan Kelenc iz SD Črenšovci. Ekipno so grosupeljski mladinci v postavi Jana, Maja in Davida osvojili 3. mesto. Med člani se je Grosupeljčan Željko Moičević kot prvouvrščeni v kvalifikacijah uvrstil v finale ter v zaostanku 0,1 kroga za prvouvrščenim Robertom Markojo postal podprvak. Pri članicah z zračno puško je zmagala Živa Dvoršak iz SD Olimpija. Ekipno so člani z zračno puško v sestavi Željka, Alaina in Matica osvojili bronasti pokal, z zračno pištolo pa so mladinci dosegli 4. mesto in člani 8. mesto.

V našem pogledu so vsi udeleženci državnega prvenstva tudi zmagovalci in jim za dosežene uspehe čestitamo ter želimo še veliko osebnih zmag na nadaljnji strelski poti. Vsem trenerjem, inštruktorjem in staršem pa se zahvaljujemo za ves čas in trud, ki so ga vložili, da se je sezona z zračnim orožjem tako uspešno zaključila.

 

Mateja Kernjak Slak, foto: arhiv SD Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.