18. Maraton treh občin izpeljan po načrtih

V nedeljo, 5. 6. 2016, je Kolesarsko društvo Grosuplje v soorganizaciji z Občino Grosuplje izvedlo 18. kolesarski maraton treh občin. Kljub nekoliko negotovi vremenski napovedi je bilo vreme ugodno. Udeležba je bila kar dobra, registriranih je bilo 665 kolesarjev.

Organizirane so bile tri tradicionalne cestne proge v dolžini 92, 80 in 56 km, najdaljša je vsebovala tudi vzpon na Korinj (600 m), cca 30 km dolga proga za gorske kolesarje in dve delno makadamski progi družinskega maratona za manj pripravljene udeležence v dolžini 16 in 27 km.

Start in cilj vseh skupin sta bila v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti, ki je bila v ta namen zaprta za  ostali promet.  Pred startom so udeležence pozdravili župani občin, nato pa so zvoki  Pihalnega orkestra GŠ Grosuplje pospremili maratonce na pot. Maraton se je odvijal v splošnem prometu po ulicah in vaseh občin Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica. Za usmerjanje in varnost je skrbelo okoli 100 redarjev, spremljevalcev z avtomobili in motorji, reševalna in servisna služba. Ob trasi je za žejo in okrepčilo skrbelo pet okrepčevalnih postaj.

Gorski kolesarji so letos vozili po dvonamenski planinski-kolesarski poti z vzponom na Kucelj v dolžini cca 30 km. Udeleženci so bili navdušeni nad spustom iz Kuclja v Kožljevec.  Prav posebno navdušenje je bilo čutiti pri družinskem maratonu, ki se ga je udeležilo 287 kolesarjev, od tega kar 171 otrok, mlajših od 15 let. Družinski maraton je imel letos glavni postanek pri Ribiškem domu, kjer je bila okrepčevalnica, za zabavo pa je poskrbela ‘Pika Nogavička’. Organiziran je bil tudi pohod na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«, vendar ker ni bilo prijav, pohod ni bil izveden. Vsi udeleženci so bili nagrajeni z medaljo, darilom in malico, sodelovali so tudi pri žrebanju sponzorskih nagrad, glavna nagrada je bila vrhunski kolesarski računalnik Garmin EDGE 520. Posebni pokali so bili podeljeni: najstarejšemu udeležencu, najstarejši udeleženki, najmlajšemu udeležencu in petim najštevilčnejšim skupinam.

Za zabavo otrok smo pripravili animacijski program in posebno žrebanje sponzorskih nagrad. Poleg glavnega sponzorja so nam maraton pomagali izvesti še drugi sponzorji in donatorji ter Pihalni orkester GŠ Grosuplje, Gasilska društva občin Ivančna Gorica in Dobrepolje, Občina Ivančna Gorica, Občina Dobrepolje, prav posebno pa Občina Grosuplje, ki je bila soorganizatorica. Tudi letos pri pokrivanju stroškov sodeluje Fundacije za šport. Člani Kolesarskega društva Grosuplje maratona seveda nismo doživljali na kolesih, pač pa na nešteto zadolžitvah na vseh prizoriščih.  Prireditev je potekala skladno z načrti. Poškodb in zapletov ni bilo.

 

Tone Kogovšek, predsednik Kolesarskega društva Grosuplje, foto: Drevored

Preberite tudi

One Response to "18. Maraton treh občin izpeljan po načrtih"

  1. Zoran says:

    Pohvale tistim, ki so izdelali trail Kucelj-Kožljevec, res prava mtb popestritev v našem koncu! Kdo ve kaj se dogaja s potjo? Na zadnjem delu poti je postavljena tabla o prepovedi vožnje čez privatno zemljišče!

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.