Projekt: Halo, si za to?

Rotary klub Grosuplje je sodeloval v vseslovenski akciji zbiranja starih mobilnih aparatov pod naslovom: »Halo si za to?«  Akcijo je podprlo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport.

Projekt  je potekal od 21. marca do 6. maja. Po šolah v občinah Grosuplje, Ivančna  Gorica in Škofljica smo zbirali stare mobilne telefone, baterije  in polnilce.  Da bi akcijo približali čim širši javnosti, pa smo organizirali tudi dodatni lokaciji za zbiranje v Knjižnici Grosuplje in v podjetju Lamas v Ivančni Gorici.

Ekološki namen projekta je bil spodbuditi mlade k odgovornemu ravnanju z odpadki ter hkrati poskrbeti za čisto okolje.

V postopku reciklaže bodo iz mobilnih telefonov odstranjene drage kovine. Te dragocene surovine se bodo prodale, zbrana sredstva pa bodo namenjena projektom, ki podpirajo socialno ogrožene otroke in mladostnike.  Posamezna  šola, v kateri so se zbirali telefoni, pa dobi 10 % denarja od  zbranih telefonov na šoli.

Zelo smo ponosni, da nam je v tem projektu uspelo zbrati 116 kg mobilnih telefonov, polnilcev in baterij. Iskreno se zahvaljujemo vodstvom šol, da je omogočilo potek projekta. Vsem učencem, ki so pridno zbirali odpadne telefone, pa sporočamo, da so nas z zbrano količino zelo pozitivno presenetili.

Ob tej priliki vsem šolarjem želimo sproščene in nepozabne počitnice.

 

Rotary klub Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.