Pri Brezju spet počilo

Na nezavarovanem železniškem prehodu proti naselju Brezje se je danes okrog 18 ure zgodila železniška nesreča. Po izjavah očividcev naj bi  bila v nesreči udeležena osebni avtomobil in potniški vlak. Vlak naj bi trčil v sovoznikovo stran avtomobila, voznik pa k sreči ni bil poškodovan.

Kot domačini dobro vemo, je na tem mestu v preteklosti že prihajalo do podobnih nesreč. Omenjeni železniški prehod je nezavarovan, brez zapornic in zato eden nevarnejših v Grosupljem. Dnevno prehod prečka ogromno število avtomobilov in pešcev, saj gre za edino cestno povezavo naselja, ki šteje blizu tisoč prebivalcev. K sreči zaradi bližine železniške postaje predpisi omejujejo hitrost vlaka na le 10km/h, kar pa očitno ni dovolj da bi se podobnim trkom popolnoma izognili. So lahko posledice pri takšni hitrosti tudi hujše?

V videu si lahko ogledate izjavo očividca Marka Mavroviča, prispevek o nesreči si lahko ogledate tudi jutri 24.1.12 ob 18 uri v oddaji Svet na Kanalu A.

O prehodu in načrtih zanj bomo povprašali pristojne. Kot vemo, obljube o gradnji nadvoza segajo že v čas izgradnje naselja Sončni dvori, a je žal ostalo samo pri tem.

Uradno policijsko poročilo PU Ljubljana

23. 1. 2012 nekaj minut pred 18. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na prehodu ceste čez železnico (gre za nezavarovan prehod). Policisti so ugotovili, da je 79 letni voznik osebnega avta Renault Kangoo, prečkal železniško progo v Grosupljem v Kadunčevi ulici,  v trenutku, ko je iz Ljubljane pripeljal potniški vlak ( na vlaku je bilo okoli 100 potnikov), kateri je nato trčil v osebni avto. V nesreči ni bil nihče poškodovan (po do sedaj zbranih in preverjenih podatkih s katerimi razpolaga policija). Strojevodja je zaradi prihoda na železniško postajo, vožnjo upočasnjeval.

 

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

5 Responses to "Pri Brezju spet počilo"

 1. Joco says:

  Hahahahaaa, očividec pa tak…
  Verjetno je uletu ravno iz kake gostilne.
  Če je on kaj vidu……..ahahaaaaaa.

   
  Odgovori
 2. Andrej Brezec says:

  Ta prispevek ima do danes 723 ogledov, kar kaže na to, da ne samo nesreča, ampak tudi problematika nezavarovanega prehoda odmeva med ljudmi. Žal pa ne dobimo odmeva iz občine, čeprav smo dvakrat zaprosili za komentar o urejanju tega perečega problema.

   
  Odgovori
  • BLACK SOUL says:

   Predvidevam, da na občini čakajo, da se železniški prehod uredi z izgradnjo obvoznice mimo sončnih dvorov. A glede na izjavo župana, da obvoznica po trasi, kot je načrtovana, ne bo mogla iti – pomeni to lahko zgolj eno. Podaljšanje časa do rešitve problema.

   Zakaj ne dobite odmeva z občine – rekel bi, da zato, ker ne poznajo odgovora na rešitev!

    
   Odgovori
 3. Irena Gantar says:

  Menda so železnice in s tem tudi prehodi domena države.

   
  Odgovori
  • BLACK SOUL says:

   Ja in? Tudi hišnik je zadolžen za zamenjavo pokurjenih žarnic v bloku, pa bo najbrž prej luč v hodniku, če bo stanovalec opozoril hišnika. Isto mora občina težit državi, kaj pa druzga.
   Sicer je pa to poslastica za našega župana, najbrž se mu že sline cedijo, da bo zrihtu ta železniški prehod. Navsezadnje je doktoriral iz podobne teme. In poglejte kako se v občini dela na cestah zadnje čase. Preverite na spletni strani občine. Župan je na tolkih slikah z gradbišč, da bi si človek mislu, da ste vse sama s Hočevarjem nardila.

   Če dobro pomislim, mislim, da bo prehod kmalu urejen, ha, ha, …

    
   Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.