Pijan z vožnjo v nasprotno smer povzročil nesrečo

V policijskem poročili PU Ljubljana z dne 22. 6. 2017 med drugim poročajo o vožnji v napačno smer in posledično prometni nesreči v bližini Grosuplja.

21. 6. 2017 okoli 18.30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da voznik osebnega vozila Audi na avtocesti Grosuplje – Višnja Gora, vozi v nasprotno smer. Kmalu po prejetem obvestilu so bili policisti obveščeni tudi, da je na začetku višnjegorskega klanca za smer Novo mesto prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri je udeleženo vozilo, ki je pripeljalo po nasprotnem smernem vozišču in še eno osebno vozilo.

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega vozila Audi vozil iz smeri Grosuplja proti Višnji Gori. Iz neznanega vzroka je v klancu vozilo obrnil in zapeljal po prehitevalnem pasu po nasprotni smeri nazaj proti Grosuplju. Približno 500 m od priključka Grosuplje je trčil – oplazil v vozilo VW Golf, s katerim je pravilno pripeljal 30-letni voznik. Po trčenju je z vozilom ustavil. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik Audija vozil pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal nad zakonsko dovoljeno mejo prisotnosti alkohola), odrejen mu je bil strokovni pregled, prav tako pa je bil pridržan v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa.  V nesreči je nastala materialna škoda, po podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi podanih sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje.

 

PU Ljubljana, 22. 6. 2017, foto: Drevored

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.