LokalART l Slikarski natečaj

Veliko vas je, ki svojo kreativnost prenašate na papir ali platno in se v različnih likovnih tehnikah prepuščate ustvarjalni žilici. Večina zgolj za hobi, za svojo dušo, nekateri tudi bolj zares.

Ustvarjalci, vabimo vas, da preko javnega slikarskega natečaja svoja dela predstavite širši publiki. Z velikodušno podporo pokroviteljev, ki cenijo tovrstno kulturo, smo pripravili bogat nagradni fond. Po zaključku natečaja bomo pripravili razstavo nagrajenih avtorjev in sicer v prostorih Mestne knjižnice Grosuplje. Organizator natečaja je Zavod Drevored.

Pogoji in pravila sodelovanja

 • Starost avtorja je najmanj 18 let.
 • Stalno ali začasno prebivališče avtorja je prijavljeno v občini Grosuplje.
 • Vsak posameznik lahko pošlje fotografije največ treh likovnih del.
 • Tematika, slikarska tehnika in format so poljubni.

Navodila

 • Fotografije svojih del pošljite do 20. februarja, ko je zadnji dan za prijavo na naslov info@drevored.si.
 • Poslano digitalno fotografijo likovnega dela, velikosti najmanj 1000 slikovnih pik (pikslov) po daljši stranici, opremite s podatki:
  • ime in priimek, starost avtorja ter naslov
  • kratka osebna predstavitev (v nekaj stavkih)
  • naslov likovnega dela, uporabljena tehnika in morebitni zapis likovnega sporočila

  G  L  A  V  N  I     P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J

podjetje VIDAL  •  vse na enem mestu  •  v poslovni coni v Grosupljem

 

Izbor del in nagrade

Fotografije likovnih del bo pregledala tričlanska komisija v sestavi likovnih strokovnjakov. Komisija bo v prvem koraku opravila ožji izbor 20 del, izmed katerih bo po svojih kriterijih izbrala tri nagrajene. Prav tako bo izmed teh 20 del potekalo neodvisno glasovanje na socialnem omrežju Facebook za eno nagrado po izboru bralcev. Javno glasovanje bo potekalo od 1. do 10. marca, zmagalo bo tisto delo, ki bo v tem času prejelo največ glasov. Komisija bo sporočila svojo odločitev 11. marca.

Podelili bomo tri nagrade strokovne komisije:

1. NAGRADA v vrednosti 200 EUR: denarna nagrada v znesku  100 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

2. NAGRADA v vrednosti 150 EUR: denarna nagrada v znesku 50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR  za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

3. NAGRADA v vrednosti 100 EUR – darilni bon za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

in NAGRADO po izboru bralcev v vrednosti 100 EUR: denarna nagrada v znesku  50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 50 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J  A

 

             

       

 

Splošne določbe

Nagrajenci bodo objavljeni na portalu drevored.si in obveščeni po spletni pošti. Avtorji s sodelovanjem na natečaju soglašate, da lahko organizator vse prejete materiale v povezavi z nagradnim natečajem brez omejitev uporablja na svojih spletnih straneh in drugih materialih v povezavi z natečajem. Avtor jamči, da je prijavljeno delo v celoti njegovo avtorsko delo ter da z njo ni kršil nobenih avtorskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb.

Davki od nagrad 

Nagrajencem se po Zakonu o dohodnini, kot velja na dan sprejema teh pravil, vrednost dobitka v natečaju oz. nagradnem žrebanju, ki presega 42 EUR, všteva v davčno osnovo. Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od denarne nagrade v skladu z veljavnimi predpisi. Akontacija dohodnine bremeni nagrajenca, bruto vrednost nagrade (to je vrednost, ki je enaka izročeni nagradi, že povečani za akontacijo dohodnine) pa bo organizator poročal davčnemu organu. Plačilo dohodnine od darilnega bona je obveznost nagrajenca. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca. Vsi nagrajenci morajo organizatorju zaupati potrebne podatke za poročanje davčnemu organu.

S R E Č N O!

 

Andrej Brezec, foto: Drevored, Vidal, Drugačno pohištvo, Ambrosia

 

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.