LokalART Grosuplje l ožji izbor

 Pa jih imamo, 20 finalistov slikarskega natečaja LokalART po izboru tričlanske strokovne komisije. Izmed izbranih del bo  komisija do 10. marca izbrala tri nagrajena dela. V tem času lahko preko Drevoredove Facebook strani  izberete svoje favorite tudi vi in jim pomagate do nagrade občinstva.

 Vabimo te, da na Facebooku glasuješ za svojega favorita, ki bo po zaključku javnega glasovanja, prejel nagrado po izboru bralcev. Glasovanje poteka do 10. marca do 24. ure, zmagalo bo delo z največ všečki. Izmed vseh, ki boste glasovali, bomo izžrebali tudi eno nagrado pokrovitelja v vrednosti 50€.

Komentar komisije k ožjemu izboru

Komisija za izbor del in nagrajencev je, glede na naravo digitalne vizualne informacije o na tečaj prispelih delih svoje delo v pred izboru opravila dopisno, po elektronski pošti. Vsi trije člani komisije smo pregledali slike 68 na natečaj prispelih del 23. avtorjev. Dela so motivno zelo  heterogena, po kvaliteti pa precej izenačena, zato so je komisija trudila, da bi v izbor vključila  večino  avtorjev, ki so v celoti ustrezali razpisnim pogojem.  Skupne metodologije izbora nismo izdelali, saj si kot strokovnjaki pridržujemo pravico subjektivne sodbe.  Vsak od nas je presojal po svojem znanju in izkušnjah. Skozi komunikacijo se je izkazalo, da smo v delih zasledovali podobne kriterije- kriterije dobre slike. Iskali smo v prvi vrsti dobro izražene vsebine, sporočilnost in prepričljivost dela, motivne in tehnične različnosti, svežino izražanja ter dodano vrednost domišljije – izvirnost. Zelo hitro je nastal pričujoči seznam, na katerega so se uvrstila tista dela, ki so v procesu odločanja dobila po tri ali dva glasova žirantov.  Komisija je v prvi izbor želela vključiti čim več avtorjev, zato ni nujno, da so izpadla dela po kvaliteti slabša od izbranih.

Komisijo bomo predstavili ob končnem izboru nagrajenih del.

Vsi štirje avtorji nagrajenih del bodo lahko razstavili nekaj svojih del na razstavi v Mestni knjižnici Grosuplje v drugi polovici marca.

 20 del ožjega izbora komisije:

Poleg večine del so objavljeni tudi kontaktni podatki avtorjev, za vse tiste, ki bi katero od slik želeli imeti na svoji steni, ali pa bi želeli naročiti kaj podobnega. Kjer podatkov ni, kontaktirajte Zavod Drevored.

G  L  A  V  N  I     P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J

podjetje VIDAL  •  vse na enem mestu  •  v poslovni coni v Grosupljem

 

Izbor del in nagrade

Fotografije likovnih del bo pregledala tričlanska komisija v sestavi likovnih strokovnjakov. Komisija bo v prvem koraku opravila ožji izbor 20 del, izmed katerih bo po svojih kriterijih izbrala tri nagrajene. Prav tako bo izmed teh 20 del potekalo neodvisno glasovanje na socialnem omrežju Facebook za eno nagrado po izboru bralcev. Javno glasovanje bo potekalo od 1. do 10. marca, zmagalo bo tisto delo, ki bo v tem času prejelo največ glasov. Komisija bo sporočila svojo odločitev 11. marca.

Podelili bomo tri nagrade strokovne komisije:

1. NAGRADA v vrednosti 200 EUR: denarna nagrada v znesku  100 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

2. NAGRADA v vrednosti 150 EUR: denarna nagrada v znesku 50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 100 EUR  za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

3. NAGRADA v vrednosti 100 EUR – darilni bon za izdelke podjetja DRUGAČNO POHIŠTVO

in NAGRADO po izboru bralcev v vrednosti 100 EUR: denarna nagrada v znesku  50 EUR (bruto) + darilni bon v vrednosti 50 EUR za storitve in izdelke podjetja VIDAL

P   O   K   R   O   V   I   T   E   L   J  A

 

             

       

 

Splošne določbe

Nagrajenci bodo objavljeni na portalu drevored.si in obveščeni po spletni pošti. Avtorji s sodelovanjem na natečaju soglašate, da lahko organizator vse prejete materiale v povezavi z nagradnim natečajem brez omejitev uporablja na svojih spletnih straneh in drugih materialih v povezavi z natečajem. Avtor jamči, da je prijavljeno delo v celoti njegovo avtorsko delo ter da z njo ni kršil nobenih avtorskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb.

Davki od nagrad 

Nagrajencem se po Zakonu o dohodnini, kot velja na dan sprejema teh pravil, vrednost dobitka v natečaju oz. nagradnem žrebanju, ki presega 42 EUR, všteva v davčno osnovo. Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od denarne nagrade v skladu z veljavnimi predpisi. Akontacija dohodnine bremeni nagrajenca, bruto vrednost nagrade (to je vrednost, ki je enaka izročeni nagradi, že povečani za akontacijo dohodnine) pa bo organizator poročal davčnemu organu. Plačilo dohodnine od darilnega bona je obveznost nagrajenca. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca. Vsi nagrajenci morajo organizatorju zaupati potrebne podatke za poročanje davčnemu organu.

S R E Č N O!

 

 

Irena Gantar, foto: Drevored, avtorji likovnih del, Vidal, Drugačno pohištvo, Ambrosia

 

Preberite tudi

One Response to "LokalART Grosuplje l ožji izbor"

  1. Anonimno says:

    glasujem za gašperja

     
    Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.