Kupuj lokalno!

Lepo bi bilo, ko bi se lahko v zadnjih dneh odhajajočega leta srečali v drevoredu (tistem ta pravem), malo pofirbčali po stojnicah z izdelki lokalnih ustvarjalcev, tudi kaj kupili, spili kakšno toplo pijačo in poklepetali s someščani …

Kot kaže, letos žal to ne bo možno. Si bomo pa na virtualnem drevoredu ustvarili virtualno ponudbo, z osnovnim ciljem predstaviti lokalno ponudbo in spodbujati nakupe pri malih lokalnih podjetjih, ustvarjalcih, samozaposlenih, na kmetijah in pri vseh tistih, ki se v naši bližini trudijo v »boju« z multinacionalkami. Pri nakupu ni pomembno samo to, da kupimo najceneje (če sploh je najceneje, upoštevajoč vse skrite stroške, ki nastanejo pri izdelavi, transportu, onesnaženju … za katere bo račun izstavljen našim potomcem), ampak tudi od koga kupimo in komu s tem omogočimo zaslužek. Da ne govorimo o tem, da imajo ti izdelki ali pridelki »dušo«, čisto drugačno energijo, zgodbo in vrednost.

Predstavljamo vam pisano galerijo domače ponudbe, ki jo bomo sproti dopolnjevali. Imate tudi vi zanimivo informacijo? Posredujte nam jo na info@drevored.si V nadaljevanju sami stopite v stik s ponudniki in …

Kupujte lokalno! S tem bomo polepšali december sebi in drugim okoli nas.

 

Želite predstaviti svojo ponudbo? Pošljite nam fotografijo, kratek opis ponudbe in največ dva kontakta: spletni naslov, e-mail, gsm številko …

 

 

Giftarija

Ponujamo vam pripravljena darila, darila po meri, ročno izdelana darila, aranžiranje in dostavo daril.

Kontakt: giftarija.si / giftarija@gmail.com

 

Miss Polka

Polona Prešeren ponuja izdelke za gospodinje, ki niso razočarane, ampak polne veselja, vedrine in imajo rade malo drugačne stvari.

Kontakt: info@misspolka.com / Miss Polka Facebook

Žarek

Poleg izbranih knjig, tudi iz lastne založbe,  smo vam pripravili izdelke za boljše počutje in kakovost življenja: blazine, žoge, trakovi in ostali izdelki za telesno vadbo, eterična olja, mila, masažna olja, cedrovi izdelki, glasba za sproščanje, ajdovi vzglavniki,  seveda pa je lepo darilo tudi darilni bon za masažo s toplim oljem!

Kontakt: zarek-hc.si / 031 614 898 – Helena

Utrinki Časa

Sodobna portretna fotografija dojenčkov, otrok in družin.

Kontakt: utrinkicasa.si / 040 149 030 – Martina

Macolina lepe stvari

Novoustanovljena Macolina ima v ponudbi nakit in dodatke, v prihodnjem letu pa prihajajo še dodatki za dom, torbice, oblačila ter dodatki za otroke. Po vaših željah pa stvari izdelujemo tudi po naročilu.

Medeja Bučar

Obesek za verižico ali obesek za ključe le 5 evrov. Podarite vašim najdražjim nekaj preprostega, unikatnega ter nekaj, po čemer se vas bodo spominjali. Naredim tudi po želji, potrebna je le dobra ideja, seveda pa se lahko odločite tudi za nekaj mojih idej.

Kontakt:  031 628 633 / medeja.bucar@yahoo.com

AB DESIGN

Unikatni izdelki iz keramike: izparilniki, skodelice, sklede … izdelano v domači delavnici z 20- letno tradicijo.

Kontakt:  Facebook AB DESIGN / info@abdesign.si

 

 

 

 Renata Bedene

Pri Renati Bedene lahko dobite unikatne šale, rute, broške, polstene izdelke … Lahko pa naredi izdelek po barvi vaše duše in po merah vaše postave.
Polstimo lahko tudi skupaj, tako sebi in svojim dragim lahko podarite vrednostni bon (od 15 do 25 EUR) za Tečaje polstenja.

Kontakt: Renata Bedene Facebook  / renata.bedene@gmail.com

Založba Knjigca

Avtorske knjige o izdelovanju lutk, fotografiji, naravoslovju … Poleg knjig o lutkah so vam na voljo tudi unikatne lutke za otroške lutkovne predstave oziroma za motivacijo otrok pri različnih dejavnostih.

Kontakt: knjigca.si / Knjigca Facebook

 

Nakit Barbare Mehle

S prepletanjem, dodajanjem, oblikovanjem barvnih žic, fimo mase in perlic, nastane nekaj unikatnega. Nakit izdelujem po naročilu, saj je tak izdelek res prilagojen osebi, ki izpostavi svoje želje, res pa je, da imam rada, če mi prepustite svobodno ustvarjanje.

Kontakt: barbara.ferjan@gmail.com  / 031-855-479

 

Apoteka Natura

Apoteka Natura ima več kot 20-letno tradicijo na področju prodaje zeliščnih zdravil, naravnih preparatov in dodatkom k prehrani. V naši apoteki vam tako nudimo široko paleto zeliščnih čajev, vseh vrst dodatkov k prehrani ter ostalih pripomočkov, ki vam bodo omogočili boljše počutje in hitro okrevanje.

Kontakt: www.apoteka-natura.si / 031 859 389

 

VALENTINA LJUBOTINA

Valentina je predvsem slikarka, radovednost in nuja po iskanju najboljšega izraza pa jo vedno znova popeljeta še drugam, ne le na platno in papir. Tako njene ideje najdejo svoj dom tudi v glini in lesu.
Kontakt: info@valentina.si / www.valentina.si

Yingarna

V lončarski delavnici, ki nosi ime YINGARNA, izdelujemo unikatne izdelke iz keramike in porcelana. Ustvarjamo pa tudi po naročilu strank.

Kontakt: www.yingarna.si  / 041-414-673

 

Štrohnove arcnije

Izdelujemo mazila iz hladno stisnjenega olivnega olja, izvlečkov zdravilnih rastlin in čebeljega voska. Zdravilne rastline so ročno nabrane, sušene na zraku.
V naši ponudbi so tudi različne tinkture, likerji in različna zelišča za domač čaj. Razveselite svoje najdražje z našimi izdelki.

 

Andrej Brezec, ilustracija: Drevored.si

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.