Tiskarna na treh kolesih, koruza, Esad Babačić, pravljice, Knjige in malinov’c 2017

Že šesto leto zapored je bilo ljubiteljem knjig vreme naklonjeno. V vrsti mokrih dni smo ujeli petkov popoldan brez dežja in uživali ob knjigah in druženju. Stojnice so se šibile od pestrega nabora knjig iz druge roke, ki smo jih ljubitelji pisane besede listali, prebirali, kupovali, menjali in prodajali. 

6. Knjige in malinov’c – sejem rabljenih knjig in druženja je bil v petek, 8. 9. 2017, od 16.00 do 21.00. ure na Adamičevi ploščadi v Grosuplju. Organizacija Zavod DREVORED.

Živahno je bilo ves čas sejma, največja vrsta pa je bila pred tiskarskih triciklom tipoRenesansa, kjer so si obiskovalci lahko ogledali in uporabili stare tiskarske črke in motive. Hit letošnje kulinarične ponudbe je bila kuhana koruza, ki je pogrela premražene dlani in pocrkljala želodčke. Sredi Adamičeve ploščadi smo pripravili posebno pravljično areno, kjer so mali in veliki ljubitelji pravljic lahko prisluhnili knjižničarkam iz Mestne knjižnice Grosuplje.

Ko je nad Grosuplje padel mrak in je na Adamičevo ploščad pripeljal prvi večerni avtobus 3G, smo nalili čistega malinov’ca našemu literarnemu gostu Esadu Babačiću. Malo smo se pogovarjali o poeziji, jasno, tudi o športu, košarki in bolj navdušeno kot o slednji je Esad govoril le še o slovenskem punku. Res sproščeno vzdušje s številnimi humornimi situacijami je motil le prvi jesenski hlad, ki je nekoliko razredčil zbrano publiko. Esada držimo za besedo, da uresniči svoj pesniški navdih s primestnim avtobusom 3G :-)

Hvala vsem prodajalcem, prostovoljcem in obiskovalcem, skupaj ustvarjamo poseben dogodek, skupaj ustvarjamo živahno mesto.

SODELUJEMO …

Zavod DREVORED, glavni organizator

Literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice pod krošnjami

Preplet, poslikave obraza

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek v višini 272,73 EUR

 

Irena Gantar, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.