Pustna povorka pri sosedih

Včasih je treba pogledati preko plota, k sosedom, kaj in kako imajo, sploh, če mi nimamo. Ker v Grosupljem (še) nimamo javnega pustnega rajanja, smo se tokrat odpeljali k bližnjim – v Ivančno Gorico.

Na pustno soboto, 25. 2. 2017, so se na Sokolsko ulico v Ivančni Gorici med stojnice sobotne tržnice “vsule” maškarce in maškare vseh sort in starosti. Množica, med katero smo opazili tudi Grosupeljčane, je z zanimanjem spremljala mimohod pisanih mask letošnje povorke. Tiste, ki so se prijavile na ocenjevanje, so se potrudile še z nastopom na odru, da kar najbolj očarajo strogo strokovno komisijo. Le-ta je na koncu poleg mnogih praktičnih nagrad podelila še tri finančne za najboljše maske, vse pa je izročil župan Dušan Strnad. Vsaj pravijo, da je bil on ;)

Mnogi občani nas vztrajno nagovarjate, naj organiziramo pustno povorko tudi v Grosupljem. Res je že čas, da tudi pri nas obudimo to tradicijo in ljudske šege ter skupaj zarajamo proti pomladi.  Obljubimo, da bomo naredili vse, da se naslednje leto staro in mlado, noro in veselo zapodi po ulicah Grosuplja.  Zato smo tudi šli malo “pošpegat” k sosedom. Se strinjate?

Zelo bomo veseli, če nam vaše  predloge in želje sporočite v komentarjih.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.