Predbožično divjanje z Big bandom Grosuplje

Jazz koncert christmas special Big banda Grosuplje pod vodstvom Klemna Kotarja. Od glasbe Gordona Goodwina, preko jazz komadov Counta Basieja, Mozarta v novi preobleki in božičnih skladb! Kot gosta bosta nastopila Tomaž Zevnik (klarinet) in Irena Vidic (vokal).

Predbožično divjanje z Big bandom Grosuplje bo v soboto, 20. 12. 2014 ob 19.00 v Kulturnem domu Grosuplje. Vstopnina 10 evrov, za dijake, študente in upokojence pa 5 eur.

big-band-grosuplje-bozicni-koncert-Goodwin,-Mozart,-BasieProjekti, ki se jih lotijo glasbeniki velikega jazz orkestra KD Big band Grosuplje, so plod sodelovanja manjše skupine članov in umetniškega vodje, pri končni podobi dogodkov pa sodelujejo prav vsi člani. Tudi zato so koncerti vedno kvalitetni, zanimivi in zabavni, poslušalci pa navdušeni. V vseh teh letih se je orkester izkazal v najrazličnejših zvrsteh glasbe, kot so popevke, bebop, latin jazz, pop, funk, dixieland itd. Še posebej je treba izpostaviti umetniške vodje, ki so vsi po vrsti obogatili orkestrski program z lastnimi skladbami in odličnimi priredbami, Klemen Kotar, izjemen saksofonist in tudi Grosupeljčan, pa dober izbor glasbe začini z zabavnimi komentarji. Lepo vabljeni med ustvarjalne glasbenike big banda!

BIG BAND GROSUPLJE

Pred petnajstimi leti je vzklila ena najdejavnejših velikih glasbenih zasedb v Sloveniji. Mladi glasbeni entuziasti, takrat zbrani še pod streho Glasbene šole Grosuplje, so pod vodstvom g. Braca J. Doblekarja tlakovali pot uspehu. Ta ni prišel naključno. Trdo delo in odrekanja, podprta z ogromno dobre volje in ljubezni do glasbe, so orkester vodila po glasbenih odrih širom Slovenije, pa tudi v tujino. Po Bracu J. Doblekarju je dirigentsko mesto prevzel komponist in aranžer, mag. Igor Lunder, danes pa big band vodi izjemen mladi saksofonist mag. Klemen Kotar.

V letih obstoja je Big Band Grosuplje nastopil več kot dvestokrat (v Sloveniji, Grčiji, Nemčiji, na Hrvaškem); slišali smo ga lahko v najimenitnejših dvoranah, mnogokrat občudovali v televizijskih in radijskih prenosih, ter na državnih prireditvah. Orkester je sodeloval z največjimi imeni slovenske glasbene scene (Oto Pestner, Elda Viler, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, Edvin Fliser, Alfi Nipič, Nina Pušlar…), pa tudi z mnogimi tujimi gosti (Western Jazz Quartet, Arthur Lipner, Rick Stitzel, Gwen Hughes, Boško Petrović, Sigi Feigl, Saša Nestorović, Davor Križić…).

VIDEO: Del Big banda Grosuplje z Gwen Hughes, januar 2012, KD Grosuplje

 

Big band Grosuplje, foto: osebni arhiv Big banda Grosuplje, video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.