Nagradni natečaj l Lokalna majica

Iščemo motiv za majico, ki bo ponosno in glasno ponesel naše kraje “v svet”. Zavod DREVORED razpisuje natečaj za najboljši motiv za majico z lokalno tematiko (občine Grosuplje). Iščemo izvirnost, duhovitost, lokalnost, patriotizem, abstraktnost …, iščemo tvoj predlog!

Motiv je lahko duhovit napis, cinična izjava, lepa silhueta, dober piktogram … Spustite domišljijo na sprehod, presenetite nas! Namen natečaja je pridobiti oblikovalske motive za majice, ki se nanašajo na občino Grosuplje oziroma njen lokalni prostor, utrip, značilnosti, ljudi … Dobro oblikovana majica je lahko odlična promocija naših krajev in ljudi, pa tudi sredstvo za krepitev občutka pripadnosti, še posebej med mlajšo populacijo. Natečaj ni odkupni, o nadaljnji uporabi motiva avtor odloča in se dogovarja sam.

Navodila za prijavo

Svoje predloge (največ tri) pošljite najkasneje do ponedeljka, 8. 6. 2015, na naslov info@drevored.si. Prijavnine za udeležbo ni.

Prijava na natečaj je popolna, ko za posamezen motiv majice pošljete:

  • motiv za majico v merilu 1:1  - motiv naj bo v vektorskem formatu (pdf) ali kot slika (v ločljivosti najmanj 300 dpi)
  • izgled motiva na majici (fotografija, montaža, skica …) v formatu jpg z daljšo stranico velikosti  3000  slikovnih pik  (pikslov)
  • kratka obrazložitev motiva, ideje

Skupaj z motivom pošljite tudi naslednje podatke v tekstovni datoteki (word ali txt oblika):

  1. ime in priimek, starost avtorja ter naslov
  2. kratka osebna predstavitev (v nekaj stavkih)

Motivov, ki ne bodo poslani v zahtevanih oblikah ter opremljeni z zahtevanimi podatki, ne bomo ocenjevali.

Pogoji in pravila sodelovanja

  • Vsak posameznik lahko prijavi največ tri (3) motive.
  • Motivi morajo biti avtorski.
  • Člani organizacijskega odbora, člani komisije in njihovi družinski člani ne smejo sodelovati na natečaju.

Izbor del in nagrade

Ožji izbor

Natečajne predloge bo pregledala strokovna komisija. Komisija bo v primeru večjega števila prijav, v prvem koraku opravila ožji izbor 20 motivov, izmed katerih bo po svojih kriterijih izbrala tri nagrajene motive. Vsi predlogi ožjega izbora bodo predstavljeni na razstavi. Glasovanje komisije ne bo potekalo javno. Nagrajenci natečaja bodo objavljeni do 19. junija 2015 na portalu drevored.si. Odločitve žirij so dokončne in nepreklicne.

Podelili bomo tri nagrade strokovne komisije:

1. NAGRADA v vrednosti 300 eur / Denarna nagrada v vrednosti 200 eur (bruto) + praktična nagrada v vrednosti 100 eur.

POHVALA 1 – praktična nagrada v vrednosti 50 eur.

POHVALA 2 – praktična nagrada v vrednosti 50 eur.

Podelili bomo tudi nagrado po izboru bralcev*:

NAGRADA po izboru bralcev v vrednosti 150 eur / Denarna nagrada v vrednosti 100 eur (bruto)+ praktična nagrada v vrednosti 50 eur.

*Izmed izbranih del komisije bo potekalo glasovanje na socialnem omrežju Facebook za nagrado po izboru bralcev. Glasovanje bo potekalo od 12.junija.2015 do 18.6. 2015 (do 20.00), zmagal bo motiv, ki bo v tem času prejel največ »všečkov«. Rezultat bo objavljen do 19. junija 2015 na portalu drevored.si.

Glavni pokrovitelj natečaja je Občina Grosuplje

logo-občina-grosuplje

Glavni sponzor natečaja je SIGRAM sitotisk Grosuplje

sigram-sitotisk

 

Splošne določbe

Nagrajenci bodo objavljeni na portalu drevored.si in obveščeni po spletni pošti. Avtorji s sodelovanjem na natečaju soglašate, da lahko organizator vse prejete materiale v povezavi z nagradnim natečajem brez omejitev uporablja na svojih spletnih straneh, na razstavi in drugih materialih, vendar le v povezavi z natečajem. Natečaj ni odkupni, o nadaljnji uporabi motiva avtor odloča sam. Avtor jamči, da je prijavljeno delo v celoti njegovo avtorsko delo ter da z njo ni kršil nobenih avtorskih pravic in/ali katerihkoli drugih pravic tretjih oseb. Komisija se lahko odloči, da določene nagrade ne podeli.

Davki od nagrad 

Nagrajencem se po Zakonu o dohodnini, kot velja na dan sprejema teh pravil, vrednost dobitka v natečaju oz. nagradnem žrebanju, ki presega 42 EUR, všteva v davčno osnovo. Organizator bo obračunal in plačal akontacijo davka od denarne nagrade v skladu z veljavnimi predpisi. Akontacija dohodnine bremeni nagrajenca, bruto vrednost nagrade (to je vrednost, ki je enaka izročeni nagradi, že povečani za akontacijo dohodnine) pa bo organizator poročal davčnemu organu. Plačilo dohodnine od darilnega bona je obveznost nagrajenca. Morebitne druge davčne obveznosti bremenijo nagrajenca. Vsi nagrajenci morajo organizatorju zaupati potrebne podatke za poročanje davčnemu organu.


Zavod DREVORED, foto: hangittodry.com

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.