Frank Sinatra in Big band Grosuplje

Big Band Grosuplje tokrat pripravlja koncert, posvečen glasbi velikega Franka Sinatre. Z njimi bo nastopil odličen vokalist, Blaž Vrbič in pa gostja  Ana Bezjak. 

Big Band Grosuplje v sodelovanju z obetavnim mladim vokalistom Blažem Vrbičem predstavlja edinstven glasbeni projekt, poklon legendarnemu Franku Sinatri z naslovom “A Swingin’ Affair”. Ravno letos namreč mineva ne le 15 let od rojstva Big Banda Grosuplje, pač pa tudi 15 let od smrti glasbenega velikana Franka Sinatre. Celovečerni koncert ponuja vpogled v ključne mejnike glasbene kariere prvega pop idola v zgodovini, ikone »šovbiznisa«, predvsem pa fanta iz New Jersey-a, ki je postal in za vedno ostal legenda.

 
A SWINGING AFFAIR – Big Band Grosuplje in Blaž Vrbič, nedelja, 10. 3. 2013 ob 19.00 v Kulturnem domu Spodnja Slivnica, vstopnice:  10 € /5 € za mladino.

“A Swingin’ Affair” nam bo s pomočjo originalnih priredb največjih aranžerskih mojstrov predstavil oba. Dvajsetčlanski orkester bo z izključno akustičnimi izvedbami dodal skladbam poseben čar, ki ga je mogoče občutiti le na koncertu v živo. V repertoarju bodo tudi redko izvajane priredbe. “A Swingin’ Affair” je obvezen za vse, ki jim je Frank Sinatra pri srcu, in tudi za tiste, ki ga bodo tokrat šele vzljubili.

NAGRADNA IGRA!!! V komentar pod člankom odgovorite na nagradno vprašanje: Kdo je bil prvi dirigent Big Banda Grosuplje? in se potegujte za brezplačno vstopnico za nedeljski koncert. Pripišite svoj mejl na katerega vas lahko kontaktiramo.

FRANK SINATRA

Frankova glasba je, tako kot njegov značaj, izrazito večplastna. Poznamo vročekrvnega, zloglasnega Sinatro, ki s poveljujočo močjo svojega vokala jadra na krilih orkestra in ga vodi včasih skozi lahkotne, drugič pa razburkane vode. Potem pa je tu še intimni Sinatra, ki v obrisih cigaretnega dima, na robu solz, zadnjemu gostu lokala komaj slišno prepeva o ženski, ki ga je zapustila.

BLAŽ VRBIČ

Blaž se je v letih ukvarjanja s petjem preizkusil v različnih zvrsteh: v letih 2006 in 2007 je kot solo vokalist nastopal z disko skupino Xequtifz in tudi z velikimi džezovskim orkestri – big bandi – s katerimi sedaj redno sodeluje že nekaj let (Big Band Zmaji, Big Band KGBL, Big Band Vrhnika). Preizkusil se je tudi v zborovskem petju: dvakrat je nastopil kot uradni spremljevalni vokalist Festivala Slovenske popevke in zanj posnel spremljevalne vokale, redno pa kot solist in zborist sodeluje tudi s prof. Nado Žgur (Jazz Sacral, Božič v pesmi). Kot vokalist sodeluje tudi pri glasbenem opremljanju otroških risank na nacionalni televiziji.

BIG BAND GROSUPLJE

Pred petnajstimi leti je vzklila ena najdejavnejših velikih glasbenih zasedb v Sloveniji. Mladi glasbeni entuziasti, takrat zbrani še pod streho Glasbene šole Grosuplje, so pod vodstvom g. Braca J. Doblekarja tlakovali pot uspehu. Ta ni prišel naključno. Trdo delo in odrekanja, podprta z ogromno dobre volje in ljubezni do glasbe, so orkester vodila po glasbenih odrih širom Slovenije, pa tudi v tujino. Po Bracu J. Doblekarju je dirigentsko mesto prevzel komponist in aranžer, mag. Igor Lunder, danes pa big band vodi izjemen mladi saksofonist mag. Klemen Kotar.

V letih obstoja je Big Band Grosuplje nastopil več kot dvestokrat (v Sloveniji, Grčiji, Nemčiji, na Hrvaškem); slišali smo ga lahko v najimenitnejših dvoranah, mnogokrat občudovali v televizijskih in radijskih prenosih, ter na državnih prireditvah. Orkester je sodeloval z največjimi imeni slovenske glasbene scene (Oto Pestner, Elda Viler, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, Edvin Fliser, Alfi Nipič, Nina Pušlar…), pa tudi z mnogimi tujimi gosti (Western Jazz Quartet, Arthur Lipner, Rick Stitzel, Gwen Hughes, Boško Petrović, Sigi Feigl, Saša Nestorović, Davor Križić…).

VIDEO: Del Big banda Grosuplje z Gwen Hughes, januar 2012, KD Grosuplje

 

Big band Grosuplje, foto: osebni arhiv Big banda Grosuplje in Blaž Vrbič, video: Drevored

Preberite tudi

13 Responses to "Frank Sinatra in Big band Grosuplje"

 1. DREVORED says:

  POZOR, NAGRADNA IGRA! Preverite v članku!

   
  Odgovori
 2. Janez says:

  Frenki Sinatra?

   
  Odgovori
  • Irena Gantar says:

   Ha, ha, ha Janez, vi pa ste za štose.

   … mineva ne le 15 let od rojstva Big Banda Grosuplje, pač pa tudi 15 let od smrti glasbenega velikana Franka Sinatre.

   Če berete pa še malo naprej se pa odgovor skriva kar v članku.

    
   Odgovori
 3. Medeja says:

  Bil je Braco J. Doblekar (super ideja za tale koncert aneda;) (medeja.hpfan@yahoo.com)

   
  Odgovori
 4. Darja says:

  g. Braco J. Doblekar :)

   
  Odgovori
 5. Tanja says:

  Braco J. Doblekar! :)

   
  Odgovori
 6. Irena Gantar says:

  Čestitke petim komentatorjem za pravilne odgovore in prejete vstopnice.

   
  Odgovori
 7. Ana says:

  Braco J. Doblekar

   
  Odgovori
 8. Ana says:

  Seveda!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.