Čaroben večer pravljic in razstava izdelkov romskih otrok iz Grosuplja

V torek, 14. aprila, je v Mestni knjižnici Grosuplje potekal pripovedovalski večer skupaj z organizacijo Preplet – društvom za ustvarjalno skupnost. Pripovedovalke Tanja Zavašnik, Darja Koščak in Špela Regulj so nas popeljale v svet pravljic, vsaka na svoj izviren način.

Pravljični večer pa je popestril ogled razstave izdelkov otrok iz Romskega izobraževalnega inkubatorja. Otroci so izdelali glinene figure skupaj s kiparko Lučko Koščak ter naredili izjemne slike živalskih oči pod mentorstvom Tine Koščak. Ogledali pa smo si tudi stop motion film v romskem in slovenskem jeziku z naslovom Srčna želja, ki so ga ravno tako izdelali otroci. Pri izdelavi stop motion filmčka so sodelovali različni mentorji: Lara Kastelic z zgodbo ter montažo ter Gašper Šinkovec z zvočno pokrajino ter avtorsko glasbo. Ogled filma je očaral obiskovalce pripovedovalskega večera. Še posebno pa so se ogleda filma razveselili romski otroci iz Smrekca, ki so bili prisotni na dogodku in vidno je bilo, da so ob tem čutili poseben ponos in hkrati otroško sramežljivost. Obiskovali pa so dobili vpogled v resnično čudovite izdelke, ki dokazujejo, da so romski otroci zelo ustvarjalni in nadarjeni. Veseli smo, da njihove talente lahko razvijamo na prostočasnih aktivnostih Romskega izobraževalnega inkubatorja Grosuplje, kjer ima kultura in umetnost svoj prostor, ki ji tudi pripada.

Razstava bo v dvorani in na prehodu do dvorane v Mestni knjižnici Grosuplje na voljo za ogled še do 5. maja. Vljudno vabljeni, da si jo ogledate!

Lili Zupančič, izvajalka učne pomoči, Romski izobraževalni inkubator Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.