Bilo je prešerno in še posebej slovesno

Da je bilo posebej slovesno, gre pripisati dejstvu, da je praznovanje kulturnega praznika obogatila bienalna podelitev nagrad ZKD Grosuplje. Tokrat smo za dosežke in presežke na področju kulturnega ustvarjanja nagradili starosto kulture v Šmarju – Sapu, Ljuba Vilarja ter mlade nadebudne igralce gledališke skupine Hiška pod umetniškim vodstvom Irene Žerdin.

Po prepletu petja  ženske vokalne skupine Brinke pod vodstvom Tine Vahčič, svečanih besed govornikov,  predstavitve nagrajencev in slavnostne podelitve smo uradni del programa zaključili prešerno z monokomitragedijo Andreja Rozmana Roze: PASSION DE PRESSHEREN. Roza nas je na svojevrsten, luciden način, brez dlake na jeziku vodil skozi življenjsko pripoved o Francetu Prešernu, njegovih sodobnikih, času narodnega prebujenja, veselju in dilemah tistega časa, ki jih z lahkoto nemalokrat projeciramo v sedanjost.  Nenavadnemu koncu z bruhanjem ognja je sledil navdušen aplavz polne dvorane Kulturnega doma Grosuplje, ki je Rozo večkrat vrnil na oder. To je bila naša nagrada vrhunski predstavi!

Torej, več kot dovolj tematike za sproščeni klepet, ki se je ob domačih dobrotah nadaljeval v preddverju.

08.02.2012 ob 18:00 Kulturni dom Grosuplje

predstavitveni video Gledališča Hiška avtor: Jan Pirnat

Pogovor z nagrajencem Ljubom Vilarjem

Odlomek iz predstave - Prešeren in krčmarica Zala

Gledališka dejavnost zadnja leta z vsemi skupinami presega lokalno kakovost in promovira občino Grosuplje. Gledališče Hiška je najuspešnejša skupina v skoraj 40 letni zgodovini Zveze kulturnih društev Grosuplje.

iz utemeljitve nagrade


Stanje kulture v Šmarju-Sap je po zaslugi Ljuba Vilarja na zavidljivem nivoju. Imamo srečo , da še obstajajo ljudje, ki se nesebično razdajajo v dobro vseh nas.

predlagatelji člani pevskega zbora Šmarje-Sap


Irena Gantar, Andrej Brezec, foto in video; Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.