5. Sejem knjig in druženja I Knjige in malinov’c 2016

Zavod DREVORED že petič organizira sejem rabljenih knjig, učbenikov, priročnikov … Tudi letos bosta sejem popestrila otroška predstava in literarni pogovor, ker pa želimo opozoriti na ponovno uporabo tudi drugih reči, ne le knjig, bo na sejmu tudi nekaj povsem novih vsebin: bolšjak igrač, popravljalnica reči, ustvarjalna delavnica ponovne uporabe…

5. Knjige in malinov’c - sejem knjig in druženjapetek, 9. 9. 2016, od 16.00 do 21.00. ureAdamičeva ploščad na Kolodvorski cesti v centru Grosuplja. VSTOP PROST!!! 

Sejem knjig in ponovne uporabe

Kot do sedaj, boste tudi letos lahko ljubitelji knjig pobrskali, povonjali, prodali, zamenjali, kupili ali podarili knjige, malo pokramljati in srebali malinov’c v dobri družbi. Dogodek, ki ga boste zagotovo veseli vsi knjižni navdušenci in tisti, ki vam kupček (ne)prebranih knjig zaseda police. Ne pozabite se za stojnico oziroma prostor predhodno najaviti na info@drevored.si.

Rezervirajte si brezplačen prodajni prostor za prodajo knjig (info@drevored.si) ali sporočite sodelovanje na bolšjaku igrač (irena@drevored.si). Pišite nam tudi, če želite knjige podariti, lahko jih prinesete tudi na sejem.

A knjige niso edina reč, ki ji lahko z novim lastnikom ali novo uporabo vrnemo uporabno vrednost, zato smo sejmo knjig dodali tudi nekaj novih vsebin. Spremljajte program sejma, ki ga bomo še dopolnjevali …

PROGRAM

16.00 – 21.00 sejem rabljenih knjig, prijetnega druženja, dobre kulinarike, radostnih vzklikov … ob srebanju malinov’ca

16.00 – 19.20 bolšjak igrač - otroci in starši, prodajte rabljene igrače, družabne igre, … ki jih ne potrebujete več

16.00 – 18.00 delavnica ponovne uporabe / izdelovanje novih stvari iz starih reči (galerija Vitica)

18.00 – 18.45 otroška predstava Tri pravljiceRozinteater* (Andrej Rozman Roza)

19:20 – 20:30 – pravljice pod krošnjami /otroška animacija med literarnim kramljanjem (Mestna knjižnica Grosuplje)

19.30 – 20.30  malinov’c z Andrejem Rozmanom Rozo, prijetno literarno kramljanje (vodi Larisa Daugul iz literarne skupine Lu-is)

TRI PRAVLJICE – otroška predstava / Rozinteater* (Andrej Rozman Roza)

Klovn (Andrej Rozman Roza), ki ne zna drugega kot govorit, pripoveduje, kaj se je zdodilo žabcu, ki je slišal pravljico o začaranem princu, o krokodilu, ki si je želel letet po zraku, o tem, zakaj imamo v Ljubljani Zmajski most, nekateri Ljubljančani pa celo bruhajo ogenj, in kako se počutijo prašički in kozice, ki nastopajo v gledališču. Ob tem pove še marsikaj drugega in celo pokaže kakšno spretnost, ki se je je naučil, ko je poskušal postat čisto pravi klovn, ki je smešen tudi kadar je tiho.

ANDREJ ROZMAN ROZA – literarni pogovor

Po predstavi se nam bo slovenski pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec pridružil tudi pri literarnem pogovoru, ki ga vsako leto z našimi gosti pripravi novinarka Larisa Daugul. Nedvomno bo zanimivo pokramljati z Rozo o kakih otročarijah in tudi resnih odraslih traparijah. Roza je ustanovitelj uličnega gledališča Ane Monroe, prevaja v kar šest jezikov, je dobitnik vsaj ducata prestižnih nagrad za svoje ustvarjalno delo, njegove pesmi, knjige in predstave bi težko prešteli, kaj šele našteli.

litararno-gledaliski-nastop-02

litararno-gledaliski-nastop-xs1

 

BOLŠJAK IGRAČ

Tudi letos bo del sejma tudi bolšji sejem igrač, ki je lani naletel na odličen odziv. Na njem bodo otroci (lahko skupaj s starši)  prodajali igrače, ki so jih prerasli. Kocke, avtomobilčki, hišice za punčke, družabne igre, sestavljanke … lahko na bolšjaku najdejo novega lastnika, vaši otroci pa svojo prvo izkušnjo s trgovanjem. Zakaj ne bi tokrat sami zaslužili za sladoled ali si z izkupičkom kupili nekaj drugega z bolšjaka igrač. Prodajno mesto za igrače si uredite sami, lahko je mizica ali pa samo lična preproga. Veseli bomo, če nam svojo udeležbo prej sporočite na irena@drevored.si.

sejem-rabljenih-igrac

PRODAJ ALI PODARI KNJIGE

Pozivamo vse, ki želite sodelovati s prodajo knjig, da nam pišete na naslov: info@drevored.si. Najem prodajnega prostora je brezplačen, rezervacije so zaradi lažjega planiranja obvezne. Pohitite, na voljo imamo le nekaj stojnic, ostali si svoj prostor uredite sami – postavite lično mizo ali polico, poskrbite za udoben stol …

sejem-rabljenih-knjig

Predlani je bila na sejmu odlična ponudba srednješolskih učbenikov. Dijaki, študentje izkoristite priložnost za prodajo in nakup tudi letos!

Vabimo tudi tiste, ki želite knjige podariti. Te bomo ponudili v prodajo na stojnici Zavoda Drevored, ves izkupiček od prodaje pa bomo namenili v fond za obogatitev tovrstnega sejma naslednje leto. Preostale, ki jih ne bomo prodali, pa bomo namenili projektu Zabojček knjig.

V primeru dežja bomo sejem prestavili, o novem terminu boste pravočasno obveščeni.

PRETEKLI MALINOVCI …

2012

2013

2014

knjige-in-malinovc-2015

Knjige in malinov’c 2015

SODELUJEMO …

Zavod DREVORED, glavni organizator

literarna skupina Lu-is, organizator literarnega večera

Kavarna EUROPA, sponzor

Mestna knjižnica Grosuplje, pravljice pod krošnjami

Tržnica Grosuplje, z ličnimi stojnicami

Galerija Vitica, izvedba delavnice

Občina Grosuplje, sofinancira dogodek (287,79 EUR)

OŠ Brinje Grosuplje, popravljalnica stvari

 

 

 

Veselimo se že ponovnega druženja z vami!

Irena Gantar, Zavod DREVORED, foto: osebni arhiv

 

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.