Zbiranje pomoči za Balkan v Grosupljem

Cela Slovenija je ponovno stopila skupaj v pomoči nesrečnim ljudem. Tokrat pomagamo našim južnim sosedom iz BIH in Srbije, ki so jih prizadele katastrofalne poplave. Neštetim lokacijam po slovenskih mestih, kjer se zbira materialna pomoč, se pridružujeta tudi dve lokaciji v Grosupljem.

Prvi so organizacijo zbirnega mesta ponudili v Hotelu KONGO, kjer so za začasno skladišče namenili kar hotelsko sobo. Kmalu bodo morali pripraviti še ključe sosednje sobe, saj je odziv Grosupeljčanov velikodušen. Pomoč, ki jo dostavite, najprej na recepciji podrobno popišejo in zabeležijo donatorja.  Materialno pomoč bo prevzelo Humanitarno društvo ADRA, ki vas prosi, da zaradi hitrejšega pakiranja izdelke zberete ločeno in na embalaži označite vrsto izdelkov (npr. konzerve, hrana za dojenčke, čistila …).

popis_pomoci_kongo

hotelska_soba_kongo

ADRA že deluje na terenu tako v Srbiji kot tudi v Bosni in Hercegovini, kjer je po zadnjih podatkih ogroženih že več kot milijon ljudi. Prosijo vas, da prinesete predvsem: zapakirano, nepokvarljivo hrano in pijačo, sveče, svetilke, hrano za dojenčke (kašice, adaptirano mleko), plenice (za otroke in odrasle), vlažilne robčke, toaletni papir, ustekleničeno vodo, razkužila, čistila, belila, papirnate robčke in brisače, vrečke za smeti, gumijaste rokavice, krtače, gobice, hrano za živali.

Če želite priskočiti na pomoč ljudem, lahko to storite tudi na naslednje načine:

Donacijo nakažete na transakcijski račun Adre Slovenija:

 • Humanitarno društvo ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana
 • TRR: SI56 6100 0000 2857 967
 • BIC: HDELSI22
 • KODA NAMENA: CHAR
 • NAMEN: Donacija BALKAN

Kontakt za medije: Patricija Virtič, 031 410 550 / Maja Ahac, 040 852 007 / Za več informacij o materialni pomoči pokličete: Milan Vidaković, 040 535 729.

V Hotelu KONGO lahko pomoč oddate vsak dan ob katerikoli uri.


Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje in KORK Ivančna Gorica bosta zbirala pomoč za poplavljene v BIH in Srbiji v sredo, 21. 5. 2014, med 9. in 18. uro na  sedežu RK na Taborski cesti 6 v Grosupljem in v Kulturnem domu Ivančna Gorica. O novih terminih vas bodo obvestili. Kontaktna oseba: Anica Smrekar, 051 380 351

Zbirajo izključno spalne vreče, zložljive postelje, posteljnino, ležalne podloge, dežna oblačila, gumijaste škornje, plenice, ustekleničeno vodo, konzervirano hrano, žepne svetilke in odeje.  Materialna humanitarna pomoč mora biti natančno popisana kar pomeni: kaj vsebuje, količina, teža, rok trajanja/uporabnosti mora biti najmanj pol leta pred datumom poteka.

Odprt je račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike, in sicer:

 • Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
 • TRR: SI56 0310-0111-1122-296
 • SWIFT: SKBASI2X
 • Koda namena: CHAR
 • Sklic za Bosno: 00 937057
 • Sklic za Srbijo; 00 937058
 • BIC banke: SKBASI2X,
 • Koda namena: CHAR

 

 

 

Andrej Brezec, foto: delo.si

Preberite tudi

2 Responses to "Zbiranje pomoči za Balkan v Grosupljem"

 1. Gasilec J€žek Zagraški says:

  To pot IZJEMOMA PIŠEM, da sporočim naslednje:
  Tudi na Velikem Mlačevem so tekom tedna odstopili gasilski dom, da so zbirali v njem pomoč za nesrečne poplavljence.
  Podobno akcijo pa bodo izvedli tudi v Zagradcu v soboto, 24. 5. od 9. do 12 ure, kjer bodo v dvorani zbirali to pomoč. Če bo kdo podarjeno prinesel tudi od drugod, ga bodo z veseljem sprejeli. Zbiralci prosijo le, naj bodo artikli sortirani in zloženi v kartone ter označeni, kaj je v njih (ločeno nepokvarljiva hrana, rjuhe, plenice … Zagraški gasilci pa bodo nato vse zbrano odpeljali v Karitasov zbirni center v Ljubljani.
  Pomagajmo! Prijatelja spoznaš v nesreči!

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.