Z boljšim sodelovanjem do boljšega življenja v občini Grosuplje

V občini Grosuplje si 200 nevladnih organizacij, največ seveda društev (175),  na različne načine prizadeva k popestritvi življenja občanov, nekaj organizacij pa tudi izvaja »javne« storitve. Takih organizacij naj bi bilo čedalje več, zato se Stičišče NVO Osrednjeslovenske regije iz evropskih in nacionalnih sredstev za nevladne organizacije izvaja podporne aktivnosti.

Aprila letos je bil organiziran posvet za NVO,  pogovor je tekel o izzivih, s katerimi se nevladne organizacije srečujejo. Skozi strukturirano razpravo so bile prepoznane lokalne potrebe, udeleženci so iskali morebitne rešitve za razvoj novih storitev v občini.

Izpostavljena je bila potreba po povezovanju in  sodelovanju na področju turizma ter potreba po dvigu mestnega utripa v Grosupljem. Menijo, da je za večjo prepoznavnost potrebno povezati ponudbo obstoječih turističnih ponudnikov, kot so točke naravne in kulturne dediščine, zbirke, turistična društva, gostinske ponudnike in ostale storitve povezane s turistično dejavnostjo.

V ta namen se je v novembru 2016 sestala ožja skupina za zadovoljevanje lokalnih potreb na področju turizma v občini Grosuplje. Navzoči so potrdili, da ni pravega sodelovanja med turističnimi akterji znotraj občine. Prireditev v občini je veliko, predvsem lokalnih, a žal med posameznimi organizatorji ni povezanosti in sodelovanja. Zaradi slabe in neustrezne promocije so dogodki premalo obiskani.

Za reševevanje obravnavane lokalne potrebe in večje turistične prepoznavnosti občine Grosuplje so udeleženci sestanka podali pobudo za:

  • ustanovitev občinskegaTic-a oz. turistično infomativne točke
  • postavitev skupnega spletnega portala, na katerem bo zbrana vsa turistična ponudba občine
  • sklic razširjenega sestanka turističnih akterjev občine Grosuplje (predstavnikov NVO, gostincev, lokalnih ponudnikov in izletniških kmetij)

Ena od poti za reševanje identificirane lokalne potrebe je pogovor z vodstvom lokalne skupnosti in predstavniki nevladnega sektorja oz. predstavniki Turistične zveze Grosuplje, ki naj bi se zgodil v decembru letos.

V tej smeri bo Stičišče NVO nadaljevalo z aktivnostmi tudi v naslednjem letu. Občani, društva, zavodi in ustanove ste vabljeni k vključitvi. Pokličite lahko na tel.  059 927 619 ali pišite na: info@consulta.si

Stičišče NVO osrednje Slovenije v občini Grosuplje zagotavlja podporno okolje nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam), sicer pa s svojimi aktivnostmi prispeva k izboljšanju položaja celotnega nevladnega sektorja v Osrednjeslovenski regiji. Nevladne organizacije v občini Grosuplje podpira in krepi na področju informiranosti, organizacijskega in strokovnega razvoja ter zagovorništva, s ciljem usposobiti močne in kompetentne nevladne organizacije, ki so sposobne pokrivati konkretne lokalne potrebe in tako prispevati k višji kakovosti življenja v lokalnem okolju.

 

Stičišče NVO osrednje Slovenije

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.