Prekinitev projekta izmenjave opreme

Žal je prišlo tudi do tega, da smo morali po enem letu, odkar smo pognali projekt izmenjave stanovanjske opreme, le-tega za nedoločen čas prekiniti.

IŠČEMO SKLADIŠČE

Fundacija DREVORED in Zavod DREVORED za potrebe skladiščenja lastne opreme iščeta prostor v velikosti 25 – 35 m2 v Grosupljem ali okolici. Če imate na voljo primeren prostor in nam ga lahko odstopite, ali oddate za simbolično najemnino, nam pišite na info@drevored.si. Hvala!


Kot veste, je Fundacija DREVORED brezplačno gostovala v skladišču podjetja Motvoz, ki je sedaj v stečaju. Stečaj vodi sodišče, ki pa nima – tudi če bi imelo posluh – pravne osnove, da bi prostor brezplačno namenilo kakšnemu humanitarnemu projektu.

V enem letu delovanja smo v skladišče sprejeli in oddali več kot 150 kosov opreme, kar kaže na to, da obstaja resnična potreba po tovrstnem skladišču, kamor ljudje donirajo zanje odvečno opremo, ki je potem zelo dobrodošla ljudem s socialnega dna ali ob naravnih in drugih nesrečah.

Na letošnjem razpisu smo za ta projekt prejeli samo 111,59 evrov občinskega denarja.

Projekt smo prijavili tudi na nekaj manjših slovenskih razpisov, vendar nismo bili uspešni. Žal nismo bili deležni niti podpore s strani Občine Grosuplje, saj smo na letošnjem razpisu za ta projekt prejeli samo 111,59 evrov občinskega denarja. V tem letu smo opravili nešteto prostovoljnih ur in neplačanih kilometrov. Pogosto so nam s prevozi nesebično in brezplačno pomagala lokalna podjetja in posamezniki.

Poudariti je treba, da taki projekti zelo konkretno in dolgoročno izboljšujejo življenje ranljivih družin in posameznikov, saj na ta način zmanjšujejo njihove stiske, ki se odražajo na vedenjskih odklonih otrok in odraslih. S tem, ko socialno ogroženi prejmejo brezplačno opremo, razbremenimo njihov skromen družinski proračun, da si lahko »privoščijo« nekaj drugega. Otroci z »novo« sobo, spodobnim kolesom ali zgolj »novo« igračo bistveno lažje prestajajo težko obdobje pomanjkanja.

Ne smemo spregledati niti komponente ponovne uporabe, saj tako izdelki, ki bi bili pogosto zavrženi, dobijo novo vrednost. S tem zmanjšujemo tudi obremenjevanje okolja z odpadki.

Pomembnosti takega projekta bi se morala zavedati tudi (ali predvsem) lokalna skupnost in ga konkretneje podpreti, saj je namenjen prav lokalni skupnosti, in sicer njenemu najšibkejšemu členu. Saj vemo; močni smo toliko, kolikor je močan naš najšibkejši člen.

Upamo, da bo prekinitev le začasna in bomo našli ustrezno dolgoročnejšo rešitev. Za kar pa nista dovolj samo naša zagnanost in prostovoljstvo.

Vsem, ki ste do sedaj nesebično pomagali pri naših aktivnostih, se ponovno zahvaljujemo.

 

Andrej Brezec, Fundacija DREVORED

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.