Huligani uničili dobrodelni namen

Dobrodelni koncert, namenjen Alenu, je prekinila skupina pijanih huliganov, ki so napadli osebje in uničili inventar na prireditvi. O dogodku smo se pogovarjali z organizatorjem, Sebastijanom Sedmakom, ki je šokiran in prizadet.

O Alenovi zgodbi in o pobudi dobrodelnega vikenda smo že poročali na našem portalu. Organizator Akustika Sedmak in pobudnik Sebastijan so v organizacijo glasbenega vikenda vložili veliko truda. Z zbranimi  sredstvi naj bi pomagali hudo bolnemu Alenu in njegovi brezposelni mami. Kot vemo, je namen spodletel, oziroma, ga je uničila skupina devetih mladih nasilnežev.

Govori se, da so bili akterji Romi, kar je Sebastijan odločno zanikal: ” Ne, ne, nikakor! Romi so naročili pijačo, plačali in pustili še “tringelt” za Alena.”

Incident se je zgodil na prvi dan prireditve, v petek, 20. 12. 2013, okoli 21.30 ure, ko je skupina znanih lokalnih prestopnikov začela s polivanjem, kričanjem in metanjem steklenic, kasneje pa so se znesli nad opremo. Sebastijan pravi: “Uničena je bila blagajna, večina žgane pijače, dve grelni posodi, 55 litrov kuhanega vina, poškodovan je bil točilni pult (jurček), grelec zraka, sokovi in ostala pijača …” Vandalizem so jim poskušali preprečiti organizatorji in varnostnika, prišlo je tudi do fizičnih napadov, nihče ni bil resneje poškodovan. Policijska patrulja PP Grosuplje je menda potrebovala kar 40 minut, da je prispela na kraj dogodka, huligani so popivanje nadaljevali v bližnjem lokalu. Patrulja je k intervenciji poklicala še okrepitev iz Ljubljane, ki je pomagala prijeti nasilneže, katere pa so samo popisali.

Publika se je razbežala in razšla, šokirani organizatorji so o svoji odločitvi, da ne bodo nadaljevali, povedali: “Ker je omenjena skupina obenem tudi jasno izrazila grožnje o ponovnem uničenju ter fizičnem obračunu kasneje ter naslednji dan, v soboto, smo bili žal v izogib ponovnemu konfliktu primorani dogodek prekiniti.”

Uradno policijsko poročilo PP Grosuplje na dan 23. 12. 2013 o dogodku piše:

V naselju Grosuplje so policisti intervenirali na javni prireditvi, kjer se je več oseb pretepalo in razbijalo inventar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je okoli 10 oseb na prireditvenem prostoru razbijalo inventar organizatorja, steklenice ter fizično napadlo več obiskovalcev. Zoper storilce sledi kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja nasilništva. Organizator je bil z dejanjem oškodovan za okoli 3000 eur.

Sebastijan zaključuje: “Naj povemo, da smo vsi sodelujoči skupaj s prostovoljci  in vsemi donatorji resnično zgroženi ter prizadeti nad dejstvom, da lahko skupina ljudi brez slabe vesti prekine in  pokvari dobronamerno prireditev ter vse dobro delo prostovoljcev in vseh ostalih donatorjev, ki so bili nam, predvsem pa Alenu,  pripravljeni  priskočiti na pomoč. Kljub vsemu smo skupaj s sredstvi donatorjev in izkupičkom od prodane pijače zbrali 632,5o eur, ki jih bomo v celoti darovali Alenu. Žal pa nam je, ker za Alena nismo uspeli zbrati več sredstev zaradi predčasne prisiljene prekinitve. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim pri izvedbi projekta, saj ste nam bili v veliko oporo in pomoč.”

Še vedno lahko donirate za Alena:

Vse tiste, ki ste imeli dober namen in ste želeli s svojim obiskom donirati za bolnega Alena, vas Fundacija DREVORED vabi, da denar nakažete na račun Fundacije: SI56 6000 0000 0254 017, s pripisom: za Alena.

Nakazila Fundaciji Drevored, opravljena preko računov bank Sberbank,  NLB, Hypo, Hranilnica LON, UniCredit, Nova KBM  in BKS, so prosta provizije.

Z izdelki za izvedbo prireditve so na pomoč priskočili:

-Pivovarna Laško d.d.

-Butan Plin d.d.

-Avtoprevozništvo Rafko Jaklič s.p.

-Fiducia d.o.o.

-Partner GRAF d.o.o.

-G3 SPIRITS d.o.o.

-FIS POS d.o.o.

-Vinska Klet »Goriška Brda«  z.o.o.

-KZ  Krško

-Pekarna GROSUPLJE

-COCKTA, Atlantic Grupa d.d.

-PGD Št. Jurij

-Marex d.o.o.

Neposredno finančno pomoč za Alena so donirali:

-Fitnes OPTIMUM, Prino Sport d.o.o.

-CONRAD Electronic d.o.o.

-Kozmetika MAJA Grosuplje

-Obdelava kamna PRIMEC

-Mansarde Javornik, Damjan Javornik s.p.

-Mesarstvo Maver

-Gjemo Pekarstvo d.o.o.

-Člani Študentskega kluba GROŠ

Medijska pokrovitelja:

-Radio Zeleni Val

-Drevored.si

 

Organizatorji se zahvaljujejo tudi Občini Grosuplje, Upravni enoti Grosuplje, Javnemu komunalnemu podjetju Grosuplje  ter Policijski postaji Grosuplje za vso pomoč pri izvedbi dogodka.

 

 

Andrej Brezec, foto: Sebastijan Sedmak

 

Preberite tudi

2 Responses to "Huligani uničili dobrodelni namen"

 1. Občan says:

  Aleni želim vse dobro v novem letu in upam, da se njegovo stanje obrne na bolje :)

  ZNANIM lokalnim prestopnikom pa le to – vse se vrača, vse se plača.

   
  Odgovori
 2. Cigo says:

  Osebno sem prepričan, da huligani niso imeli slabega namena. Pač dogodek sam po sebi je napeljaval na pijančevanje. Doniral si pač tako, da si kupil pivo in več si hotel donirati več si ga moral popiti in bolj ko si pijan več si upaš. S tem ne opravičujem dejanja huliganov. Take stvari se pač ne bi smele dogajati ampak se. Sam vem kako je ko sem pijan. Same neumonsti delam zato ga tudi več ne pijem.
  Prepričan pa sem, da bi moralo vse skupaj potekati malo drugače sploh pa z več varnostinki. Dva varnostnika ne moreta dan danes narediti nič.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.