Drugi posvet NVO (društev, zasebnih zavodov in ustanov) iz občine Grosuplje

V želji, da dialog nevladanih organizacij nadaljujemo tudi s predstavniki Občine Grosuplje, Stičišče NVO osrednje Slovenije organizira letošnji drugi posvet v občini Grosuplje.

Na drugem posvetu NVO bomo skupaj s predstavniki občine iskali rešitve na težave, ki so se identificirale na prvem posvetu in s katerimi se soočajo nevladne organizacije (društva, zasebni zavodi in ustanove) pri svojem delovanju v občini Grosuplje.

Predstavniki društev, zasebnih zavodov in ustanov, vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 20. 5. 2015, od 17.00 do 19.00 ure na posvetu nevladnih organizacij iz občine Grosuplje. Posvet bo potekal v Družbenem domu, Taborska cesta 1, Grosuplje. Potrditev udeležbe nam sporočite na petra.cilensek@consulta.si ali na GSM 059 927 619 do 19. 5. 2015

Namen srečanja je zato aktivno sodelovanje udeležencev v razpravi, skupno iskanje in oblikovaje najbolj primernih rešitev o temah kot so izvajanje razpisov, oglaševalska mesta za NVO in uporaba prostorov za delovanje. Izpostavil pa se je tudi problem znižanja občinskih sredstev za sofinanciranje delovanja NVO, zato bomo na posvetu predstavili posledice tega znižanja in predstavili druge vire za financiranje vaših dejavnosti. Nemalokrat pozabimo, da ima v osnovi tako Občina kot NVO isti namen, in sicer, da v prvi vrsti deluje v dobrobit občank in občanov in da moramo za uresničevanje tega skupnega cilja dobro sodelovati.

Na posvetu bomo skupaj s predstavniki občine zato oblikovali sklepe in skozi strukturirano razpravo prihajali do skupnega konsenza na podlagi katerega se bodo iskali najustreznejši načini za boljše pogoje delovanja nevladnih organizacij in sodelovanje Občine in NVO v prihodnje. Udeleženci boste aktivno vključeni v iskanje in pripravo rešitev ter v celoten proces, kar pomeni, da boste aktivno vplivali in soodločali o položaju nevladnih organizacij na lokalni ravni.

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

Petra Cilenšek, Stičišče NVO osrednje Slovenije

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.