Kekčevi pokali v Grosuplje

V sezoni 2015/2016 se je zvrstilo 6 turnirjev za Kekčev pokal. V streljanju z zračno puško (z naslonom) so se za prestižna pokala potegovali strelci iz celotne države. Udeleževali so se ga tudi najmlajši grosupeljski strelci in z odličnimi rezultati sezono tudi zaključili. Tekmovali so v posamezni konkurenci in v mešanih ekipah.

Zadnji, šesti in hkrati finalni turnir se je odvijal 23. aprila v Murski Soboti. Vsem udeležencem turnirja so pripravili presenečenje s skrito tarčo ter jih pogostili s Kekčevo pašteto. Zmagovalce pa so okitili s Kekčevimi medaljami in pokali.

grosupeljski_strelci_pokal_kekec_2016_2

Mlajši pionirji

Na zadnjem, 6. turnirju so bili med posamezniki najuspešnejši cicibanka Tinkara Andročec z osvojenim 2. mestom, ciciban Mark Rombo s 3. mestom in ml. pionirka Sara Slak s 1. mestom. Ekipno sta tako ekipa cicibanov kot tudi ekipa ml. pionirjev zasedli 2. mesto.

V končni razvrstitvi, najboljših petih rezultatov šestih turnirjev, so v posamični konkurenci dosegli najboljše uvrstitve cicibanka Tinkara Andročec, ki je zbrala 124 točk od skupno 150 točk ter se uvrstila na 3. mesto, ml. pionir Tim Rojec, ki se je s 125 od skupno 150 točk uvrstil na 2. mesto in ml. pionirka Sara Slak, ki je zbrala vse možne točke in zasedla odlično 1. mesto.

grosupeljski_strelci_pokal_kekec_2016_3

Sara Slak

Oba zlata Kekčeva pokala, skupne ekipne razvrstitve po šestih turnirjih, sta našla prostor na policah Strelskega društva Grosuplje. Ekipo cicibanov so zastopali Tinkara Andročec, Inja Urbas in Mark Rombo, ekipo ml. pionirjev pa Tim Rojec, Vid Andročec ter Sara Slak. Vsak je dal svoj prispevek k izjemnemu rezultatu ekipnih dosežkov.

Mlajši pionirji so se po finalni tekmi za Kekčev pokal tudi poslovili od Kekca in stojala z naslonom predali mlajšim strelcem. Pričeli se bodo pripravljati za Pokal prijateljstva, kjer bodo tekmovali v konkurenci pionirjev. Cicibani pa se bodo ponovno potegovali za Kekčev pokal v naslednji sezoni.

grosupeljski_strelci_pokal_kekec_2016_4

Tinkara Andročec

Želimo jim še veliko uspehov, nasmeškov in zabave na strelski poti.

Mateja Kernjak Slak, foto: arhiv SD Grosuplje

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.