Jazz maraton

Vabljeni na jazz maraton Big banda Grosuplje z vokalnim gostom Blažem Vrbičem v veličastni režiji KS Spodnja Slivnica.

Začetek je predviden v soboto, 27. 9. 2014 ob 13h, konec ob cca 15:30 pri kulturnem domu na Spodnji Slivnici. Vstopnine ni!

Kdo bo “tekel” maraton?

V ogrevalni tek se bo pognala Combo zasedba BBG, v uživaški drnc bo Big band Grosuplje popeljal Blaž Vrbič s skladbami Franka Sinatre, zatem pa se bodo fantje in dekleti BBG pognali v strašanski galop do bridkega konca s skladbami Gordona Goodwina.

BIG BAND GROSUPLJE

Pred petnajstimi leti je vzklila ena najdejavnejših velikih glasbenih zasedb v Sloveniji. Mladi glasbeni entuziasti, takrat zbrani še pod streho Glasbene šole Grosuplje, so pod vodstvom g. Braca J. Doblekarja tlakovali pot uspehu. Ta ni prišel naključno. Trdo delo in odrekanja, podprta z ogromno dobre volje in ljubezni do glasbe, so orkester vodila po glasbenih odrih širom Slovenije, pa tudi v tujino. Po Bracu J. Doblekarju je dirigentsko mesto prevzel komponist in aranžer, mag. Igor Lunder, danes pa big band vodi izjemen mladi saksofonist mag. Klemen Kotar.

V letih obstoja je Big Band Grosuplje nastopil več kot dvestokrat (v Sloveniji, Grčiji, Nemčiji, na Hrvaškem); slišali smo ga lahko v najimenitnejših dvoranah, mnogokrat občudovali v televizijskih in radijskih prenosih, ter na državnih prireditvah. Orkester je sodeloval z največjimi imeni slovenske glasbene scene (Oto Pestner, Elda Viler, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, Edvin Fliser, Alfi Nipič, Nina Pušlar…), pa tudi z mnogimi tujimi gosti (Western Jazz Quartet, Arthur Lipner, Rick Stitzel, Gwen Hughes, Boško Petrović, Sigi Feigl, Saša Nestorović, Davor Križić…).

VIDEO: Del Big banda Grosuplje z Gwen Hughes, januar 2012, KD Grosuplje

BLAŽ VRBIČ

Blaž se je v letih ukvarjanja s petjem preizkusil v različnih zvrsteh: v letih 2006 in 2007 je kot solo vokalist nastopal z disko skupino Xequtifz in tudi z velikimi džezovskim orkestri – big bandi – s katerimi sedaj redno sodeluje že nekaj let (Big Band Zmaji, Big Band KGBL, Big Band Vrhnika). Preizkusil se je tudi v zborovskem petju: dvakrat je nastopil kot uradni spremljevalni vokalist Festivala Slovenske popevke in zanj posnel spremljevalne vokale, redno pa kot solist in zborist sodeluje tudi s prof. Nado Žgur (Jazz Sacral, Božič v pesmi). Kot vokalist sodeluje tudi pri glasbenem opremljanju otroških risank na nacionalni televiziji.

 

Big band Grosuplje, foto: Peter Zakrajšek, osebni arhiv Big banda Grosuplje in Blaž Vrbič, video: Drevored

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.