Igre s pirhi ob starodavnem obzidju

Turistično društvo Tabor, Št. Jurij vabi na obujanje starega velikonočnega običaja v zavetje skrivnostnega obzidja najlepše ohranjenega protiturškega tabora v Sloveniji (in Evropi).

Dogodek: skrivanje- iskanje pirhov za najmlajše in sekanje pirhov za malo starejše

Kje: Tabor nad Cerovim

Kdaj: Velikonočni ponedeljek 17.04.2017, ob 15h

Prinesite: vsak svoj pirh in kovance za 0,50€

Organizator dogodka: Turistično društvo Tabor, Št. Jurij

Kontakt:Joži 051-353-462

Prireditev bo v vsakem vremenu.

Tabor Cerovo

Tabor nad Cerovim je najlepše ohranjeno protiturško obzidje v Sloveniji in eno redkih  v Evropi. V času turških upadov so domačini okrog cerkvice Sv. Miklavža na živi skali sezidali obzidje in terenu prilagodili obliko. Pred Turki so tam skrili predvsem živež in nekaj malega živine. Prav zaradi trdnega obzidja in hriba na katerem stoji ga Turki niso nikoli zavzeli. Kasneje je v stolpu na delu obzidja živela mežnarjeva družina. Zgodb je veliko, zato vam jih z veseljem povemo, ko pridete na obisk.

tabor-cerovo01 tabor-cerovo03 tabor-cerovo02

Turistično društvo Tabor, Št. Jurij

Naše turistično društvo ne nosi naključno imena Tabor – Št. Jurij. Trudimo se ohraniti lepote cerkvice Sv. Miklavža, protiturškega obzidja- tabora in bližnje okolice, ker nam je ta dragocena dediščina v ponos in veselje. Kolikor je in bo v naši moči, jo bomo ohranjali za naslednje rodove. Želimo spodbujati in ohranjati vedenje in znanje naših prednikov.

vabili-velikonocna-jajckaIskanje in sekanje pirhov – star velikonočni običaj

V ta namen tokrat organiziramo že marsikje pozabljene igre, ki so povezane z Veliko nočjo in so del nesnovne kulturne dediščine. Skrivanje in iskanje Velikonočnih pirhov bo za otroke organizirano znotraj obzidja, da jih ne bodo iskali po celem hribu. Medtem bo za starše, večje otroke in ostale obiskovalce organizirano sekanje pirhov pred votlinico Sv. Antona v neposredni bližini tabora.

Turistično društvo Tabor, Št. Jurij, foto: Jožica Rus

Preberite tudi

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.