Huliganski nočni pohod

 

V noči s petka, 6. 1. 2012, na soboto je bil center Grosuplja prizorišče huliganskega pohoda s prevračanjem in uničevanjem zabojnikov ter požigi.

Do sedaj vemo:

 • Da je klicni center 113, ob 23:48 prejel obvestilo občana o prevračanju kontejnerjev in vpitju skupine huliganov na območju OŠ na Tovarniški.
 • Da so gasilci ob 00:08 dobili poziv o gorečem zabojniku na Bevkovi 5. Požar so hitro pogasili.
 • Da so gasilci ponovno posredovali po klicu iz Regionalnega centra za obveščanje Ljubljana ob 00:52 in sicer pri požigu osebnega avtomobila na Partizanski ulici. Na kraju dogodka je bila tudi policija.
 • Da so gasilci takoj po gašenju avtomobila posredovali ponovno pri sežigu zabojnika za smeti ob stanovanjski hiši na ulici Pod hribom. Požar je poškodoval fasado in elektroomarico.

Za podrobnosti iz policijskega poročila se bomo pozanimali na Policijski postaji Grosuplje.

Zanimivo, da so kontejnerji na križišču pri vrtcu Kekec danes, v nedeljo, 8. 1. 2012, še vedno prevrnjeni in steklovina leži po cestišču.

 

Andrej Brezec, foto: Drevored, PGD Grosuplje, Siol. net
Vir: facebook stran PGD Grosuplje

  9. 1. 2012 smo prejeli uradno sporočilo Policije:

6. 1. in 7. 1. 2012 med 23:50 in 01:00 uro je bila PU Ljubljana obveščena o več varnostnih dogodkih na območju Grosuplja. Tako so do tega trenutka neznani storilci prevrnili več zabojnikov za smeti, poškodovali več vrtnega inventarja, razbili stekla na vratih, povzročili požare na smetnjakih in osebnem vozilu . Skupaj je do sedaj po nestrokovni oceni ugotovljeno za okoli 3.500 evrov materialne škode. Policija preiskuje sum več kaznivih dejanj poškodovanja tuje lastnine in bo o vseh ugotovitvah obvestila pristojno tožilstvo.

Ob tem Policija naproša vse, ki bi lahko dali koristne informacije o dogodkih, da to sporočijo na Policijsko postajo Grosuplje, na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
Na območju PU Ljubljana občasno prihaja do tovrstnih požarov, vendar v manjšem obsegu. Običajno gre za eno izmed oblik vandalizma, ki ima lahko znake kaznivih dejanj požiga, poškodovanja tuje lastnine in povzročitve splošne nevarnosti. Policija v svojih preventivnih aktivnostih ves čas opozarja na nevarnost in nesprejemljivost takšnega početja. Pomembno je tudi sodelovanje z občani v smislu skupne skrbi za varnost in da tudi sami v primeru, ko zaznajo takšno početje, takoj obvestijo policijo na številko 113 ali pokličejo na anonimni telefon 080 1200, če imajo podatke, ki se navezujejo na posamezno kaznivo dejanje.

 

Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana

Preberite tudi

3 Responses to "Huliganski nočni pohod"

 1. Andrej Brezec says:

  No, sredi nedelje so za odstranitev posledic na križišču pri vrtcu poskrbeli vestni okoliški stanovalci.

   
  Odgovori
 2. Drekobrbec says:

  To je zihr požigalec!

   
  Odgovori
 3. cherry says:

  Huligani so v noči iz petka na soboto obiskali tudi igrišče vrtca Rožle. Bilo jih 4 ali 5. Bili so glasni in divji – hoteli so izruvati luč na igrišču. Nato jih je nekaj na hitro odgnalo – kaj, ne vem.

   
  Odgovori

Oddajte svoje mnenje

Se želite vključiti v debato? Prispevajte svoj komentar!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 - Spletno mesto Grosuplje - Drevored.si - ureja: Zavod Drevored - izvedba: Mrož d.o.o. - tehnična podpora: Joore d.o.o.